Beeldscherm overnemen met TeamViewer

© PXimport

Beeldscherm overnemen met TeamViewer

Geplaatst: 25 april 2011 - 06:20

Aangepast: 16 november 2022 - 10:27

Redactie ID.nl

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar waarmee u vanaf uw notebook het beeldscherm van uw thuiscomputer over kunt nemen. Een belangrijke drempel hierbij is dat het vaak problematisch is om de verbinding aan de praat te krijgen. Bij de meeste software zijn ingewikkelde acties met de instellingen van uw modem en/of router noodzakelijk, maar TeamViewer is een uitzondering daarop.

Het programma werkt prima zonder dat u allerlei aanpassingen hoeft door te voeren. Installeer het zowel op uw desktop-pc als op uw notebook. TeamViewer maakt vervolgens twee codes aan. Door deze op uw notebook op te geven in TeamViewer, neemt u direct het scherm van uw desktop-pc over. Dat is ideaal als u op afstand wilt assisteren als een vriend of familielid met computerproblemen kampt, of als u onderweg bent en even iets wilt doen op de computer die thuis staat. TeamViewer vereist een internetverbinding en de computer die u overneemt moet uiteraard aan staan. De beeldkwaliteit wordt automatisch aangepast aan de snelheid van de internetverbinding.

© PXimport

Met behulp van TeamViewer kunt u heel eenvoudig en zonder technische aanpassingen een ander beeldscherm overnemen.

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten