Besparen op kosten dankzij Yunoo

Door: kees-krick | 02 juni 2010 10:07

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Yunoo is een geavanceerd online huishoudboekje. U importeert de transactiegegevens die u bij uw bank ophaalt en ziet meteen waar u aan toe bent. Via budgetten, vergelijkingen met andere huishoudens en door te kijken naar alternatieve abonnementen, weet u snel of en waar er geld valt te besparen.

Zodra u zich bij Yunoo hebt aangemeld en uw financiële gegevens zijn ingeladen, kunt u handige overzichten en grafieken bekijken. Bovenin maakt u een keuze uit een van de tabbladen. Op veel van deze tabbladen wordt in de linkerkolom onder het kopje Rekeningen een overzicht getoond van de rekeningen die u in Yunoo bijhoudt. Daaronder zijn via het tabje Categorieën uw inkomsten en uitgaven per categorie en subcategorie in te zien. Zo weet u altijd waar uw geld vandaan komt en heengaat.

Dit artikel bestaat uit vijf pagina’s

Pagina 1: Aanmelden; van start gaan; bank kiezen, transactiebestand ophalen (deze pagina)

Pagina 2: Rekening aanmaken; gegevens importeren; saldo; transactielijst; categoriseren

Pagina 3: Handmatig toekennen; soortgelijke transacties; overzichten; transacties per periode; categorieën beheren

Pagina 4: Budgetten; inkomen per maand; besparen op abonnementen; aanbiedingen

Pagina 5: Hoe doe ik het; meerdere rekeningen; community; mobiel

1. Aanmelden

Voordat u Yunoo kunt gebruiken, moet u zich eenmalig registreren. Dat doet u op de hoofdpagina van Yunoo met een klik op Aanmelden rechts bovenin het scherm. Het is voldoende om een e-mailadres en een wachtwoord op te geven. U ziet meteen hoe veilig uw wachtwoord is. U wilt natuurlijk niet dat het makkelijk te raden is, dus is het zaak iets te bedenken waardoor u de melding Goed wachtwoord of nog beter Sterk wachtwoord te zien krijgt. U ontvangt vervolgens een bevestigingsmail.

Wachtwoord

Wachtwoord vergeten? U mag een nieuw wachtwoord kiezen en wordt gevraagd naar het bedrag van een bepaalde transactie. In uw afschriften of online bij de bank zoekt u dat op. Omslachtig? Wel een sterk controlemiddel omdat - als het goed is - alleen u toegang hebt tot deze financiële gegevens.

2. Van start gaan

Nu u geregistreerd bent, kunt u zich met uw mailadres en wachtwoord aanmelden. U krijgt een welkomstscherm te zien, waarna u enkele noodzakelijke stappen zet zodat u lekker snel aan de slag kunt. Klik in dit scherm op Maak een nieuwe rekening aan. Het scherm Nieuwe rekeningen aanmaken verschijnt. Kies hier de bank uit waar u een rekening hebt die u in Yunoo wilt bijhouden. De kans is klein dat die van u er niet bijzit, maar mocht dat toch een keer het geval zijn, klik dan op importeer een ander formaat.

3. Bank kiezen

U moet zelf via online bankieren bij uw eigen bank een bestand met transactiegegevens ophalen. Dat kan via een apart browservenster. Yunoo doet dat niet voor u, want dan zou het programma uw inloggegevens bij de bank moeten weten en dat is niet de bedoeling. Omdat de inhoud van het transactiebestand niet bij elke bank hetzelfde is, geeft u in dit scherm aan om welke bank het gaat. Hoe u dat bestand ophaalt, varieert per bank. Zie hiervoor de instructies die u op de website van uw eigen bank vindt.

4. Transactiebestand ophalen

Zodra u een bank kiest, ziet u rechts welke type bestanden worden ondersteund. Weet u niet precies hoe u aan het transactiebestand komt, klik dan op Open help voor deze bank. U krijgt dan een handige stap-voor-stap handleiding te zien die u precies vertelt waar u moet zijn. Wilt u nu een bestand ophalen, open dan een browservenster of klik op Ga naar internetbankieren. Meld u aan bij de bank, haal een transactiebestand op en bewaar het in een map op uw eigen computer.

0 Reactie(s) op: Besparen op kosten dankzij Yunoo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.