Besparen zonder comfortbeperkingen

Door: | 09 december 2014 17:12

Apple

Zuinig met energie omgaan kan soms best lastig zijn. Je vergeet nu eenmaal het licht wel eens uit te doen en je wilt ook niet in een koud huis leven. Maar weet je eigenlijk wel precies wat je allemaal kunt doen om energie te besparen? Zou het niet makkelijk zijn als dat dagelijks geregeld wordt?

Toon®, thermostaat van de toekomst

Eneco helpt je besparen met Toon®, een slimme thermostaat die ontwikkeld is met oog op de toekomst. Zo kun je er nu bijvoorbeeld al op afstand je verwarming en lampen mee bedienen. Daarnaast heeft Toon® alle functionaliteit in zich om een intelligent en integraal onderdeel van je huishouden te gaan vormen.

[sourcerepublic videoid="OkQ1gSdsosI"]

Kort samengevat biedt Toon® je het volgende:

• Complete controle: onderweg naar huis alvast de verwarming aanzetten of buiten de deur even checken of je de lampen al hebt uitgedaan. Met Toon® kun je verwarming en verlichting op afstand bedienen.

• Inzicht in je verbruik: je ziet niet alleen de totale kosten voor licht en verwarming, maar eventueel ook op apparaat-niveau. Dankzij Slimme Stekkers weet je welke apparaten onopgemerkt het meeste verbruiken.

• Vergelijking van je verbruik: ben je dit jaar meer gaan verbruiken dan vorig jaar? En hoe doe je het eigenlijk vergeleken met anderen? Toon® maakt het allemaal inzichtelijk.

Thermostaat die steeds slimmer wordt

Naarmate je Toon® meer gebruikt, zal hij jou en je dagelijkse gewoontes beter leren kennen. Neemt je energieverbruik ongemerkt toe, dan zal hij je daar op attenderen. Vervelende verrassingen op de jaarnota zijn zo verleden tijd.

Toon® kan al veel en de mogelijkheden voor de toekomst zijn in principe eindeloos. De API achter Toon® zal door Eneco namelijk deels vrijgegeven worden, zodat ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen en Toon® van nieuwe toepassingen kunnen voorzien.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Eneco en geschreven door Eneco. De redactie van Computer!Totaal is niet verantwoordelijk voor de totstandkoming van dit artikel.