Bestanden delen met Drawpr

Door: evi-maquoi | 20 april 2012 10:07

How To

Alhoewel de titel een beetje doet denken aan één of andere tekentool, heeft Drawpr helemaal niets te maken met illustreren of vectortekeningen. Deze webdienst laat toe om snel en eenvoudig bestanden tot maximaal 50 MB te delen met vrienden, collega's of familieleden.

Het aantal toepassingen om grote bestanden te delen is ontzettend uitgebreid. WeTransfer en Dropbox zijn erg populair, maar ook Drawpr heeft enkele interessante troeven. U kunt deze dienst zonder enige registratie gebruiken. Surf simpelweg naar de Drawpr-website en sleep de bestanden die u wilt delen naar de Drawpr-emmer. Zodra het bestand geüpload is, krijgt u een unieke url in de vorm van drawpr.com/kortecijfercode. U kunt alle bestanden met een grootte van maximaal 50 MB uploaden. Ook interessant is dat u op elk moment extra bestanden aan uw emmer kunt toevoegen. Zo'n emmer kan maximaal 2,5 GB data bevatten. De bestanden worden bovendien pas verwijderd na 60 dagen inactiviteit. Wilt u uw bestanden toch langer bewaren, dan moet u zich even gratis registreren.

Standaard zijn Drawpr-emmers toegankelijk voor iedereen die de unieke url in bezit heeft. U kunt de emmer ook erg eenvoudig beveiligen met een wachtwoord door op het slotje te klikken en Private te kiezen. Conclusie: eenvoudige dienst zonder al te veel toeters en bellen.

Drawpr is basic, maar erg gebruiksvriendelijk en tijdbesparend.

0 Reactie(s) op: Bestanden delen met Drawpr

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.