Bestanden vernietigen

Door: Robbin Ooijevaar | 27 april 2011 11:29

Apps & Software

Op een notebook worden soms gegevens bewaard die beter niet in handen van derden vallen. De beste manier om uw belangrijke bestanden te beveiligen, is door gebruik te maken van encryptie. Een andere maatregel die hier betrekking op heeft, is voorkomen dat gewiste bestanden kunnen worden hersteld. Dat laatste is standaard namelijk vrij eenvoudig te realiseren, ook door kwaadwillenden die uw notebook hebben gestolen. Het is echter even eenvoudig te voorkomen.

Simple File Shredder maakt het terughalen van bestanden namelijk onmogelijk, door de opslagruimte meerdere malen te overschrijven. Als uw notebook onverhoopt in verkeerde handen valt, is het een veilige gedachte dat onverlaten uw gewiste informatie in ieder geval niet meer kunnen terugtoveren. Om bestanden definitief te 'vernietigen' gaat u naar het Simple File Shredder-venster. Klik op Shred now en bevestig twee keer met Ok. Het vernietigen van bestanden duurt iets langer dan wissen via de prullenbak, maar vervolgens weet u zeker dat de gegevens nooit meer boven water komen.

Simple File Shredder vernietigt bestanden op uw notebook, zodat ze nooit meer kunnen worden hersteld.

Veiligheid

Let op: 3 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar drie zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Bestanden vernietigen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.