Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Bestanden versleutelen

Door: Robbin Ooijevaar | 26 april 2011 12:21

None
Apps & Software

Als uw notebook wordt gestolen, is de kans minimaal dat u het apparaat ooit nog zult zien. Bovendien, en dat is wellicht nog vervelender, loopt u de kans dat allerlei persoonlijke gegevens op straat liggen. Door gevoelige documenten te versleutelen, zijn ze zonder wachtwoord nooit meer terug te halen, zodat kwaadwillenden er niets aan hebben.

Een goed programma op dit gebied is TrueCrypt. Met deze freeware maakt u een kluisbestand aan dat is versleuteld met encryptie en wordt beveiligd met een wachtwoord. Dit kluisbestand kunt u aan een schijfletter koppelen, waarna de inhoud zichtbaar wordt in (Deze) Computer. U kunt de gegevens in de kluis benaderen alsof ze op een een usb-stick staan. Via het menu Volume / Create new volume in TrueCrypt maakt u snel een eigen kluisbestand aan. U wordt stap voor stap door het proces geleid. Ook AxCrypt is een handig programma. AxCrypt werkt net iets anders dan TrueCrypt. Klik met rechts op een bestand (of map) om het via AxCrypt te versleutelen. Het bestand wordt nu versleuteld en voorzien van een wachtwoord, waarna AxCrypt het originele bestand vernietigt. Let op: gebruik AxCrypt uitsluitend voor bestanden die u zelf hebt aangemaakt, en in ieder geval nooit voor mappen van Windows!

Door bestanden te versleutelen, hebben kwaadwillende er niets aan.

0 Reacties op: Bestanden versleutelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.