Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Bestandsnamen afdrukken

Door: Evi Maquoi | 03 juni 2010 12:01

Apps & Software

Zou u graag een afdruk willen van alle bestanden die in een map, op een cd-rom of op een usb-stick staan? Met speciale software kan dat. Het kan echter ook in Windows zelf aan de hand van enkele speciale commando’s.

Open Kladblok via Alle programma’s / Bureau-accessoires en voer de regel dir /s /a-d /b >lijstbestanden.txt in. Ga vervolgens naar Bestand / Opslaan als en kies helemaal onderaan bij Opslaan als voor Alle bestanden (*.*). Navigeer in de linkerkolom naar Bureaublad en typ nu de bestandsnaam batch.bat. Klik op Opslaan om het bat-bestand op uw bureaublad te bewaren. Wanneer u dit bestand nu naar een bepaalde map kopieert en er op dubbelklikt, verschijnt onmiddellijk het tekstbestand lijstbestanden.txt. Dit kladblok-overzicht kunt u nu eenvoudig afdrukken. Wilt u de bestanden uit onderliggende mappen ook zien? Dan hebt u het commando dir /s /a /b >lijstbestanden.txt nodig. Uiteraard kunt u lijstbestanden.txt ook vervangen door een andere bestandsnaam, index.txt bijvoorbeeld.

Getest op: Windows XP en 7. Maar werkt waarschijnlijk op alle Windows-versies (ook 64 bit).

Deze overzichtelijke lijst geeft perfect weer welke bestanden er in die ene map staan.

0 Reacties op: Bestandsnamen afdrukken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.