Bing nestelt zich in Opera

Door: andreas-udo-de-haes | 17 juni 2010 14:21

Apps & Software

Opera heeft een opmerkelijke deal gesloten met Microsoft. Bing staat nu standaard in het rijtje zoekmachines en zelfs default op de Speed Dial pagina.

De deal is opmerkelijk omdat Opera en Microsoft niet bepaald op vriendelijke voet leven. Opera ageert al jarenlang tegen de gebrekkige ondersteuning van webstandaarden in Internet Explorer.

Antitrustklacht

Het was ook Opera die de hele antitrustzaak over de oneerlijke bundeling van Internet Explorer in Windows aankaartte in Brussel. Deze zaak resulteerde uiteindelijk in een browserkeuzescherm voor alle Europese Windows-gebruikers die IE als default hebben.

Opera bejubelde het keuzescherm, maar veel verschuiving in marktaandelen heeft het niet opgeleverd, zeker niet voor Opera. Als er al een browser van heeft geprofiteerd, dan is het Chrome van Google.

Bing prominent

Maar de antitrustruzie heeft de beide bedrijven niet van een overeenkomst gehouden. Bij de nieuwste versie, Opera 10.60 bèta, staat Bing nu standaard in het rijtje van zoekmachines. En als een gebruiker een nieuwe tab opent, verschijnt bovenaan de zogenaamde Speed Dial-pagina een zoekvenster van Bing.

Bing-manager Jon Tinter maakt de overeenkomst bekend, zonder verder details te vermelden. Opera zelf geeft geen ruchtbaarheid aan de deal.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Bing nestelt zich in Opera

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.