BlackBerry: ‘Android-gebruikers kunnen eind september Pingen’

Door: Elmar Rekers | 19 juli 2013 08:33

Apps & Software

BlackBerry zal zijn berichtendienst BBM, in Nederland vooral bekend als ‘Pingen’, in september naar Android brengen. Dat maakt topman Sunil Lalvani van BlackBerry India bekend in een gesprek met IBN Live. iPhone-bezitters lijken wat langer geduld te moeten hebben.

Hoewel BlackBerry eerder dit jaar liet weten BBM graag standaard op alle Android-toestellen te willen installeren, lijkt de dienst in september eerst al losse app in de Play Store te verschijnen. BBM was altijd exclusief beschikbaar op BlackBerry’s eigen smartphones, maar hier zal binnenkort dus verandering in komen.

Door de app naar meer platformen te brengen, zal BlackBerry de directe concurrentie aangaan met diensten als WhatsApp en Google Hangouts. Dat er veel vraag naar BBM is bleek wel toen er onlangs een nep-versie van de app in de Play Store verscheen. Ruim 100.000 Android-gebruikers installeerde de app direct.

Overstappen

Bang dat ze door deze stap nog meer gebruikers zullen zien overstappen naar concurrerende smartphones, is de fabrikant niet. Zo liet Kristian Tear van BlackBerry onlangs weten: “Mochten we dat als een risico zien, dan hadden we de app echt niet op deze manier beschikbaar gesteld.” BlackBerry zou zoveel vertrouwen hebben in hun nieuwe BlackBerry 10-toestellen, dat ze er van uitgaan dat gebruikers bewust voor de Z10 (review) of Q10 zullen kiezen.

0 Reactie(s) op: BlackBerry: ‘Android-gebruikers kunnen eind september Pingen’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.