BlackBerry-gebruikers kunnen gratis bellen over wifi

© PXimport

BlackBerry-gebruikers kunnen gratis bellen over wifi

Geplaatst: 14 november 2012 - 09:14

Aangepast: 16 november 2022 - 10:11

Elmar Rekers

Research In Motion (RIM) gaat het voor BlackBerry-gebruikers mogelijk maken om gratis met elkaar te bellen over een wifi-verbinding. Hiervoor zal de BlackBerry Messenger-app, die gebruikt wordt voor het zogenoemde ‘pingen’, een update krijgen.

BlackBerry-smartphones zijn nog altijd populair onder jongeren omdat het mogelijk is om gratis met elkaar te pingen. Met het uitrollen van BBM 7.0 zal het voor gebruikers dus ook mogelijk worden om via deze dienst telefoongesprekken te voeren als het toestel is aangesloten op een wifi-netwerk.

Gratis bellen

Net als bij het pingen zullen gebruikers alleen gratis kunnen bellen naar andere BlackBerry-toestellen. Daarnaast zal bellen over 3G niet mogelijk worden volgens de fabrikant. Wanneer BBM 7.0 precies beschikbaar komt is nog onduidelijk. Wel kunnen geïnteresseerden zich alvast inschrijven voor de beta-sessie van de vernieuwde app.

RIM heeft BBM 7.0 aangekondigd voor bestaande BlackBerry-toestellen. Verwacht wordt dat de nieuwe applicatie ook zal worden meegeleverd met de nieuwe generatie BlackBerry 10-smartphones. RIM liet eerder deze week weten dat de eerste toestellen met dit nieuwe besturingssysteem eind januari zullen worden gepresenteerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten