BlackBerry krijgt WebKit-browser

Door: loek-essers | 17 februari 2010 13:41

Apps & Software

BlackBerry-maker Research in Motion introduceert een nieuwe browser gebaseerd op WebKit, dezelfde rendering engine waar Safari, Chrome en hun mobiele varianten op de iPhone en Android op draaien.

De browser van BlackBerry liep al een tijd achter op die van de concurrerende smartphones. Veel gebruikers vinden de surfervaring lastig en langzaam. De browsers van de iPhone, Android-telefoons en Palms WebOS hebben een veel betere gebruikerservaring. Onder druk van consumenten komt BlackBerry nu met een nieuwe browser.

Vorig jaar kocht Research in Motion (RIM) browsermaker Torch Mobile. Door deze overname was BlackBerry in staat om een WebKit-browser af te leveren die 100 procent scoort in de Acid 3 webstandaardentest. Ook kan de browser beter omgaan met Ajax, CSS en html5. Daarnaast kunnen gebruikers pannen, zoomen en scrollen door openstaande websites. RIM claimt dat de browser efficiënter met de bandbreedte omgaat dan andere mobiele browsers.

Geen Flash of Silverlight

Vorig jaar waren er geruchten dat BlackbBerry ook Flash en Silverlight ging ondersteunen. Niets in de aankondiging wees op deze mogelijkheden. Wel wordt er verwacht dat Adobe AIR binnenkort gaat werken op BlackBerry's. Adobe kondigde dit al aan voor Android, volgende in de rij zou RIM zijn.

De nieuwe browser komt in de loop van dit jaar uit. Of de browser apart te downloaden is of onderdeel uitmaakt van een update van het besturingssysteem van BlackBerry is ook nog niet bekend.

[youtube]FIbHsrCiez8[/youtube]

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: BlackBerry krijgt WebKit-browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.