BlackBerry onthult BlackBerry Q5 met qwerty-toetsenbord

Door: Elmar Rekers | 14 mei 2013 16:55

Nieuws

BlackBerry heeft dinsdag de BlackBerry Q5 aangekondigd, het derde toestel met het BlackBerry 10-besturingssysteem. De smartphone is in eerste instantie gericht op ‘opkomende markten’, onduidelijk is of het toestel ook richting Nederland komt.

BlackBerry-baas Thorsten Heins onthulde de budget-BlackBerry tijdens de BlackBerry Live-conferentie. Veel details werden er nog niet over de smartphone vrijgegeven, wel is duidelijk dat de Q5 over een 3,1 inch-touchscreen en een qwerty-toetsenbord zal gaan beschikken. De aankondiging is een bevestiging van de geruchten die al enkele weken rondgaan over een goedkoop BlackBerry-toestel.

BlackBerry 10.1

Als besturingssysteem zal BlackBerry 10.1 aanwezig zijn. Deze vernieuwde versie van BlackBerry 10 komt volgens de fabrikant binnenkort ook naar de BlackBerry Z10 (review), wat vooralsnog het enige BlackBerry 10-toestel op de Nederlandse markt is.

De BlackBerry Q5 zal in juli beschikbaar komen in een aantal geselecteerde landen. In Europa zal het toestel volgens Heins dus niet breed worden uitgerold. De smartphone zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, wit en roze, wat de telefoon precies gaat kosten is nog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: BlackBerry onthult BlackBerry Q5 met qwerty-toetsenbord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.