BlackBerry's budget Q5 deze maand naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 11 juli 2013 10:41

Nieuws

BlackBerry zal de Q5, het goedkopere broertje van de Q10, later deze maand naar Nederland brengen. Dat maakt de Canadese fabrikant donderdag bekend. Het toestel heeft een volledig qwerty-toetsenbord en een 3,1 inch-touchscreen.

BlackBerry onthulde de Q5 in mei tijdens zijn eigen BlackBerry Live-conferentie. Omdat het toestel werd gepresenteerd als een smartphone voor “opkomende markten”, leek het er aanvankelijk niet op dat deze telefoon ooit richting Nederland zou komen.

Jongeren

Door het budgettoestel op 22 juli toch in de Nederlandse winkels te leggen, lijkt BlackBerry zich op de grote groep jongeren te richten die de afgelopen jaren is overgestapt op een iPhone of Android-toestel. Zo schrijft BlackBerry in het persbericht onder meer dat de Q5 een “mooi en jeugdig design” heeft.

Als besturingssysteem zal BlackBerry 10.1 aanwezig zijn. De Q5 komt beschikbaar in de kleuren zwart en wit. Over een prijskaartje maakt BlackBerry vooralsnog niets bekend. “Hiervoor kun je terecht bij de verschillende providers en retailers”, aldus de fabrikant.

0 Reactie(s) op: BlackBerry's budget Q5 deze maand naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.