BlackBerry wil ‘pingen’ standaard op Android-smartphones

© PXimport

BlackBerry wil ‘pingen’ standaard op Android-smartphones

Geplaatst: 6 juni 2013 - 05:39

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Elmar Rekers

BlackBerry wil dat concurrerende smartphonemakers standaard de BlackBerry Messenger-app op hun toestellen gaan leveren. Dat meldt Cnet op basis van een interview met Kristian Tear, COO bij BlackBerry. De Canadese fabrikant voert hier momenteel al gesprekken over met verschillende partijen.

De Messenger-app maakt het voor BlackBerry-gebruikers mogelijk om elkaar ‘gratis’ berichten te sturen. De applicatie zal binnenkort ook los verkrijgbaar zijn in de applicatiewinkels voor iPhone en Android, maar BlackBerry zou graag zien dat fabrikanten de app standaard met hun toestellen gaan meeleveren.

“Er zijn al verschillende producenten die interesse hebben getoond”, vertelt Tear tegenover Cnet. De geplaagde telefoonfabrikant lijkt zich hierbij vooral te richten op de vele Android-bouwers die er zijn. Volgens Tear zijn wereldwijd 61 miljoen gebruikers van BBM, waarvan 70 procent de berichtendienst dagelijks gebruikt.

Overstappen

Bang dat BlackBerry door deze stap nog meer gebruikers zal zien overstappen naar concurrerende smartphones, is Tear niet. “Mochten we dat als een risico zien, dan hadden we de app echt niet op deze manier beschikbaar gesteld.” BlackBerry zou zoveel vertrouwen hebben in hun nieuwe BlackBerry 10-toestellen, dat ze er van uitgaan dat gebruikers bewust voor de Z10 (review) of Q10 zullen kiezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten