BlackBerry ziet aantal gebruikers wederom teruglopen

Door: Elmar Rekers | 28 maart 2013 13:34

Nieuws

BlackBerry is voor het tweede kwartaal op rij een groot aantal gebruikers kwijtgeraakt. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de Canadese fabrikant donderdag bekend maakte. Er werden de afgelopen drie maanden 1 miljoen Z10-toestellen verscheept.

BlackBerry zag in het vierde kwartaal, dat afliep op 2 maart, het aantal BlackBerry-gebruikers teruglopen naar 76 miljoen. In het derde kwartaal werd de daling echter al ingezet, toen liep het aantal gebruikers terug van 80 naar 79 miljoen. Dat betekent dus dat BlackBerry de afgelopen drie maanden maar liefst drie miljoen gebruikers zag weglopen.

Ook het aantal verscheepte toestellen zit nog altijd in een dip. Zo blijkt uit de gepresenteerde cijfers dat er in de maanden december, januari en februari zo’n 6 miljoen smartphones werden verscheept. Het voorgaande kwartaal waren dat er nog 6,9 miljoen, in dezelfde periode een jaar eerder zelfs 11,1 miljoen.

BlackBerry Z10

In februari verscheen de Z10 na veel vertraging eindelijk op de markt, een toestel waarmee BlackBerry verwacht weer een speler van betekenis te worden naast marktleiders Samsung en Apple. In het eerste kwartaal zijn er 1 miljoen van deze toestellen verscheept, maar omdat er nog geen duidelijke verkoopcijfers werden gepresenteerd, is het moeilijk te zeggen of de telefoon daadwerkelijk aanslaat.

Ondanks deze tegenvallende cijfers, wist BlackBerry het vierde kwartaal wel af te sluiten met winst: 94 miljoen dollar in totaal. De omzet kwam uit op 2,7 miljard dollar. Vorig jaar werd er in dezelfde periode nog een verlies van 118 miljoen dollar geleden. Volgens CEO Torsten Heins is de winst grotendeels te danken aan reorganisaties binnen het bedrijf.

BlackBerry maakte deze week bekend dat de Z10 op 2 april ook in Nederland zal verschijnen.

0 Reactie(s) op: BlackBerry ziet aantal gebruikers wederom teruglopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.