Blu-ray op elke mediaspeler

Door: mark-swarts | 08 november 2010 14:29

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Een blu-ray-dvd staat garant voor de allerbeste kwaliteit, maar is niet met iedere speler af te spelen. Een blu-ray-kopie converteren is gelukkig helemaal niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. Door de film om te zetten naar mp4- of mkv-formaat kunt de film prima afspelen. Wij laten u zien hoe u zonder voorkennis eenvoudig een blu-ray-rip omzet naar een uitstekend af te spelen filmbestand.

1. Downloaden of rippen?

Zo'n beetje iedere film is te downloaden in een kant en klaar af te spelen formaat. Er zijn ook volledige blu-ray-images beschikbaar, met een gigantische bestandsomvang van ruim 50 GB of meer. Dan heb u wel de beste kwaliteit. Zelf een blu-ray-disc kopiëren naar de computer is vanwege de beveiliging meestal illegaal. Voor een niet-commerciële onbeveiligde schijf geldt dit vaak niet. Met AnyDVD HD, te downloaden van de AnyDVD HD-website (trialversie), kunt u een blu-ray naar de harde schijf kopiëren. Hebt u al een blu-ray-image (bijvoorbeeld gedownload), ga dan verder bij stap 4.

2. AnyDVD gebruiken

AnyDVD HD is commerciële software die u voor 79 euro aan kunt schaffen. De volledig functionele probeerversie werkt 21 dagen. AnyDVD HD draait in het systeemvak. Een klik op het pictogram brengt u naar het menuscherm. Klik op Video Blu-ray. Zet een vinkje voor Blu-ray ondersteuning inschakelen en eventueel bij het verwijderen van advertenties bij het kopiëren. Sluit af met OK. Zoals gezegd is het rippen van een beveiligde film strafbaar, maar met dit programma is het eventueel ook mogelijk om de regiocode weg te halen van de disc. Dit kan in een enkel geval legaal zijn.

3. Film rippen

Na het instellen van AnyDVD HD plaatst u de blu-ray-disc. AnyDVD herkent de schijf en vertelt u wanneer deze klaar is om gekopieerd te worden. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken op het pictogram en kiezen voor Rip video naar harde schijf. Selecteer de blu-ray-speler en kies de doelmap. Bevestig de actie met Kopieer Blu-ray. Dit proces duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van de filmlengte. Een klik op Rippen naar Image zorgt voor een totale kopie van de disc. In het vervolgmenu is ook de beveiliging van de blu-ray te behouden: zet daarbij een vinkje wanneer nodig.

4. Converteersoftware

RipBot264 is een klein stuk software waarmee u een film eenvoudig omzet, waarbij u veel zelf kun instellen. Download Ripbot264. Om alle functies werkend te krijgen hebt u tevens de codecs Avisynth, ffdshow tryouts, Haali Media Splitter en minimaal versie 2.0 van Microsofts .NET Framework nodig. Installeer de benodigde programma's en start zo nodig de computer opnieuw op. RipBot is verpakt als 7Z, dit is uit te pakken met 7Zip of WinRar. Pak het uit en start RipBot264.exe.

5. Video importeren

Een video is gemakkelijk in RipBot te importeren. In het hoofdscherm klikt u eerst op Add. Het venster Openen verschijnt. Hierin navigeert u naar de map waarin de blu-ray-film staat, namelijk in de map STREAM van de hoofdmap BDMV. Selecteer de hoofdfilm door op het grootste en langste m2ts-bestand te klikken. Deze heeft een bestandsnaam als 00003.m2ts. RipBot importeert de film en laat de melding 'Please Wait...Gathering information' zien. Dit proces duurt een paar minuten. De video- en audiogegevens zijn nu ingeladen en te zien in het scherm Encoding settings.

1 Reactie(s) op: Blu-ray op elke mediaspeler

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 januari 2015 18:21 Anoniem
  Zo lang je orangiel. Bij houdt kan dat geen kwaad je hebt blu Ray. Film toch Koch
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.