JBL Flip

Door: | 11 september 2013 12:09

Overige elektronica

Bluetooth audiospelers zijn er in vele soorten, maten en prijzen. We testten de JBL flip, een handzame bluetooth speler die je via je smartphone, computer of tablet kunt aansturen. De Flip is ook voorzien van een belfunctie zodat draadloos bellen in de auto of conference bellen in een kantooromgevin

Over het uiterlijk van de Flip was ik meteen enthousiast: het apparaat is mooi afgewerkt, de knoppen aan de bovenkant zijn handig te bedienen en de audiospeler voelt zeer solide aan. Het allerleukste vind ik dat je de Flip op twee manieren neer kunt zetten: horizontaal en verticaal (aan deze eigenschap zal het apparaat zijn naam te danken hebben).

JBL heeft voor het horizontaal plaatsen van de Flip rubberen antislip-elementen aangebracht, waardoor het apparaat niet makkelijk wegrolt of gaat schuiven. Ditzelfde geldt voor de verticale stand, waarbij een antislip-ring er voor zorgt dat de Flip keurig recht blijft staan. Het apparaatje staat mooi in je werkkamer, huiskamer of op kantoor.

De stevige knoppen zijn eenvoudig te bedienen.

JBL Flip voor dagelijks gebruik

JBL heeft de Flip duidelijk neer willen zetten als een Bluetooth-audiospeler die je overal mee naartoe neemt. Bij de speler wordt ook een handige beschermhoes van neopreen meegeleverd. Deze beschermt de speler prima tegen krassen en stoten. Het opladen van de Flip lukt je in ongeveer 3 uur en daarvoor kun je zo'n 5 uur muziek afspelen. De afspeeltijd is dus niet verschrikkelijk lang en dat is wel een nadeel als je bijvoorbeeld zonder stroomvoorziening op vakantie bent. De Flip is ook niet te voorzien van batterijen en beschikt niet over een verwisselbare accu.

Zowel liggend als staand is de JBL Flip een stijlvolle verschijning.

Verbinding maken via Bluetooth is een peulenschil, maar let op: je moet de aan/uit-knop ingedrukt houden totdat blauwe en rode kleuren afwisselend knipperen. Dat staat ook in de gebruiksaanwijzing, maar wie gewend is dit boekje over te slaan doet er iets langer over om verbinding te maken.

Audiokwaliteit van de JBL Flip

De JBL Flip heeft heel veel power. Het kleine apparaat kan namelijk best een grote ruimte vullen met muziek. Dit zegt natuurlijk weinig over de kwaliteit, en helaas is het daar bij deze speler niet echt fantastisch mee gesteld. Hoge tonen pakt de Flip nog redelijk goed, maar bij de middentonen laat de Flip het behoorlijk liggen. Af en toe is de muziek dan ook wat flets, en dat is jammer.

Dankzij de belknop kan je ook telefoongesprekken voeren via deze Bluetooth-speler.

De JBL Flip is voorzien van een ingebouwde microfoon, wat het apparaat geschikt maakt voor handsfree bellen, Skypen en FaceTimen. De geluidskwaliteit bij telefoongesprekken doet zeker niet onder voor geavanceerde Bluetooth-systemen in de auto. Wie dus geen carkit heeft, kan prima de JBL Flip op het dashboard, middenconsole of op de bijrijdersstoel plaatsen.

Conclusie

De JBL Flip is een uiterst handzame krachtpatser met een redelijke geluidskwaliteit. Echter zijn er goedkopere Bluetooth-speakers die een betere kwaliteit leveren. De afwerking is prachtig en ook de meegeleverde beschermhoes is een pluspunt. De afspeeltijd van de Flip is helaas niet al te lang en we hadden dan ook graag gezien dat het mogelijk was om batterijen te plaatsen of de accu te verwisselen.