Boray POWer 1.6.1

Door: Robbin Ooijevaar | 22 maart 2012 12:14

Apps & Software

Notebookgebruikers die ook weleens zonder stopcontact werken, hebben te maken met energiebeheer. Onderweg is de accuduur vaak belangrijker een snelle processor. Op een ander moment hebt u juist wel alle PK's nodig die uw notebook of netbook in huis heeft. Door te schakelen tussen energieprofielen kiest u de juiste verhouding tussen prestaties en accugebruik. Boray POWer gaat een stapje verder en schakelt aan de hand van uw gebruik naar een energieschema.

Als u uw systeem een tijdje niet aanraakt en de processor niet belast, schakelt Boray POWer het energieplan automatisch naar een lager pitje. Afhankelijk van uw computeronderdelen kan Boray POWer ook energie besparen als u een desktop-pc hebt. De energieprofielen van Windows kunt u instellen via uw configuratiescherm. Gebruik vervolgens in Boray POWer de knop Set high om het energieprofiel te kiezen dat u wilt activeren als u met uw computer werkt. Kies via Set low een profiel met energiebesparing en geef bij Idle time aan wanneer de energiebesparing in mag gaan, bijvoorbeeld nadat u uw systeem zestig seconden niet hebt gebruikt. Bevestig met Save.

Met de optie Temporary lock kunt u het energieprofiel Hoge prestaties (High performance) of Energie besparen (Power save) tijdelijk vastzetten. Boray POWer staat op meerdere freeware-sites, maar is volgens de maker toch niet helemaal gratis. De programmeur is ook muzikant en wil graag dat u een van zijn liedjes aanschaft, in ruil voor Boray POWer.

Boray POWer schakelt uw energieverbruik automatisch terug naar een lager pitje.

Boray POWer 1.6.1

Freeware

Taal Engels

Download 68,6 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Boray POWer 1.6.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.