Bose QuietComfort 20i: In ear noise cancelling oordopjes

Door: eva-groot | 05 december 2013 10:00

Bose oordopjes
Review

De Bose Quietcomfort 20i in-ear oordopjes laten zien dat je geen grote hoofdtelefoon nodig hebt voor uitstekende noise cancelling.

QuietComfort van Bose

Adviesprijs: € 299,95

Beschikbare kleuren: Grijstinten

Design In-ear

Onderdelen:Silicone oordopjes (2X), Kledingclip, In-line afstandsbediening, externe batterij, USB kabel en beschermhoes.

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Geluidsdemping
 • Pasvorm
 • Geluidskwaliteit
 • Minpunten
 • Externe batterij
 • Prijs

De QuietComfort van Bose is beschikbaar in twee modellen: de QuietComfort 20 bedoeld voor Android, Blackberry en Windows Phone en de QuietComfort 20i: voor iPhone, iPads en iPods. Wij hebben de QuietComfort 20i getest.

Design

De Bose QC 20i in-ear oordopjes zijn voorzien van een eigen, externe batterij. Bij grote hoofdtelefoons is het mogelijk deze achter de oren te bevestigen, bij deze oordopjes is daar geen ruimte voor. Wel is de batterij een stuk minder dominant aanwezig dan bij vorige modellen. Deze is een stuk dunner, dit scheelt weer wat gewicht wat anders aan je oren zou bungelen. De batterij houdt het gemiddeld 16 uur vol als deze volledig is opgeladen. Het duurt ongeveer twee uur om de batterij vervolgens weer vol te krijgen.

De Bose QC 20i wordt geleverd met een zacht tasje om ze te kunnen beschermen in je tas.

De Bose QC 20i in-ear oordopjes zijn vormgegeven in donkergrijze en lichtgrijze kleuren. Positief, want de tijd van opvallende oordopjes is alweer voorbij. De silicone oordopjes sluiten goed aan in je oorschelp en sluiten nauwkeurig je gehoorkanaal af. Ook vallen ze amper op als je ze in hebt.

Nadeel is wel dat er maar twee paren oordopjes worden meegeleverd. Volgens Bose moeten de formaten voor niemand een probleem zijn. Als het oortje echter niet helemaal goed past krijg je er al snel last van, mochten je oren dus net iets anders zijn dan die van de gemiddelde mens, dan kan dit irritaties veroorzaken.

De siliconen oordopjes hebben een nauwkeurige pasvorm.

Aware Mode

Langs te kabel is ook nog een in-line afstandsbediening en microfoon te vinden. Een 1 knops versie voor de Android, Windows en Blackberry variant en een 3 knops versie voor de Apple-uitvoering. Handig als je snel je muziek wat zachter of harder wilt zetten bij je favoriete nummer. Daarnaast zit zowel op de afstandsbediening als de batterij een "Aware Mode". Deze stand zorg ervoor dat de omgevingsgeluiden meer worden toegelaten dan bij de normale modus.

Op deze manier kun je alsnog je muziek horen, zonder dat je volledig afgeschermd bent van je omgeving. Een goede optie als je bijvoorbeeld op het vliegveld loopt en wilt weten of er wat wordt omgeroepen. Een nadeel van deze functie is dat de tonen vervormd worden. Stemmen zijn enigszins scheller en hoger dan in werkelijkheid.

Als de LED lampjes op de batterij groen zijn betekend dit dat je gebruikt maakt van de Aware Mode.

Noise cancelling

De QuietComfort serie van Bose heeft met eerdere producten al veel kwaliteit laten zien. Hiermee hadden ze vaak een stapje voor op de concurrentie. Zoals bij de Bose QC 15 (bekijk hier de review). De QC 20i doet hier niet voor onder.

Noise cancelling

Door de silicone pasvorm laat de QC 20i uitzonderlijk goed het geluid buiten. Ideaal als je in rust van je muziek wilt genieten, maar niet aan te raden in het verkeer. Het blokkeert niet alleen piepende auto's, draaiende motoren maar ook stemmen (zo is het meerdere keren voorgekomen dat ik niet door had dat mijn collega's tegen mij aan het praten waren). Simpel gezegd: een betere ruisonderdrukking of noise cancelling kun je bijna niet verwachten van oordopjes, zeker niet in dit formaat.

Geluidskwaliteit

Zowel hoge als midden tonen worden goed uitgevoerd door de QC 20i. De lage tonen en bas ligt enigszins lager maar dit is totaal niet storend. Voor bas-liefhebbers zou dit dan ook eerder een voordeel dan nadeel zijn. De gemiddelde audio-luisteraar zou naar verwachting ook geen enkel probleem ervaren met het geluid van de QC 20i. Maar zoals bij veel Bose Producten ligt de focus voornamelijk op de technologie, in dit geval de op het wegfilteren van omgevingsgeluiden.

Conclusie

Ik ben fan. Ondanks de relatief hoge prijs die je betaalt is de QC 20i zeker aan te raden. De geluidsdemping is boven verwachting en geeft je de mogelijkheid zonder gestoord te worden naar muziek te luisteren. Zelfs als het geluid niet aanstaat werken de oordopjes als geluidsdempers. Ook de geluidskwaliteit is volledig naar wens. Naast de kleine nadelen als de beperkte pasvormen, grote batterij en hoge prijs is er weinig op dit product aan te merken.

4 Reactie(s) op: Bose QuietComfort 20i: In ear noise cancelling oordopjes

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 december 2013 14:00 Oscar
  'Die Bose Quietcomfort 20i in-ear oordopjes laten zien dat je geen grote hoofdtelefoon nodig hebt voor uitstekende noise cancelling" Maar wel een flinke portemonnee. Maar als je geen zin hebt/ of durft, bang voor joker te lopen enz, om met twee grote oorschelpen van een hoofdtelefoon over straat te gaan, om toch goed geluid te hebben, En je hebt toevallig wat extra's te besteden, (in de volksmond geld teveel) dan zijn die discrete minder opvallende Bose ear oordopjes een uitkomst.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 december 2013 14:10 mgvandenbroek
  @Oscar: ze zijn inderdaad duur, maar kwalitatief echt het geld waard volgens mij. Zelf zou ik voor dezelfde prijs gaan voor de QC15; das een echte hoofdtelefoon waardoor je volledig afgesloten wordt van de buitenwereld ;)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 december 2013 16:53 Oscar
  Ze zullen het geld wel waard zijn. Mijn reactie is meer een aanmoediging voor de mensen die twijfelen, en portemonnee wel kunnen, maar niet durven te trekken, bang voor reacties van familie, vrienden, kennissen, collega's. Die Bose QC 20i is de Ferrari onder de hoofdtelefoons. Bedoelt voor de kritische luisteraar die het financieel wat breder heeft ….dankzij een erfenis, Staatsloterij, Lotto, riante wachtgeldregeling…..bonus…of zoiets…….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 maart 2016 18:04 Anoniem
  De geluidsdemping is subliem, maar de geluidskwaliteit is gewoon matig. Maar er is gewoon niets beters op de markt, dus zijn dit de dopjes om te hebben.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.