Bose Sleepbuds II - Diep dromen voor doorzetters

Door: Jeroen de Jager | 09 augustus 2021 09:06

Review

Voor mensen met slaapproblemen zijn er veel middeltjes en hulpjes beschikbaar. De Bose Sleepbuds II is daar een van. De prijs kan afschrikken maar wie lastig in slaap kan komen of regelmatig wakker wordt, moet ze echt een keer proberen.

Bose Sleepbuds II

Prijs € 269,95
Afmetingen Oordopjes: 2,49 x 2,79 x 1,27 cm, Oplaaddoosje: 7,69 x 7,69 x 2,74 cm
Gewicht 2,27 gram per oordopje
Overig Oplaadtijd oordopjes: 6 uur, Oplaadtijd doosje: 3 uur
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Helpt echt met in- en doorslapen
  • Comfortabel
  • Proefperiode van 90 dagen
  • Minpunten
  • Gewenningsperiode
  • Helpt niet altijd
  • Elke dag opladen

Op het eerste gezicht lijken de Sleepbuds II een setje erg klein uitgevallen oordopjes. En dat zijn ze ook, alleen kunnen ze geen muziek afspelen. Wel wat vooringestelde geluiden die je tot rust moeten brengen en vervelende geluiden waarvan je wakker wordt maskeren. Om de prijshobbel van 270 euro te nemen biedt Bose een vrijblijvende test-tijd van 90 dagen aan. Heel slim, want in de praktijk blijkt dat je de Sleepbuds II echt even de kans moet geven om zich te bewijzen. 

De Bose Sleepbuds II zitten in een ‘toilettas-vriendelijke’ bewaardoos die meteen als oplader fungeert.

Rond oplaad- en bewaardoosje 

De Sleepbuds II worden geleverd in een luxe doosje die voorzien is van een ingebouwde accu. Daarmee worden de mini-accu’s van de oordopjes opgeladen. Dat is na elke nacht nodig want ze hebben een accuduur tot 10 uur. Op zich meer dan genoeg, ook voor langslapers. Je moet alleen wel goed opletten dat je de oortjes goed in het doosje doet. Dat gaat overigens vrij makkelijk doordat de oriëntatie met magneten wordt begeleidt. Een keer ging het toch mis en toen had ik maar voor een halve nacht lading in de dopjes.

Bij het openschuiven van het deksel krijg je meteen de laadstatus van doos en dopjes te zien.

Dunne dopjes

De dopjes zijn erg dun, veel dunner dan gewone oordopjes waardoor je makkelijk op een oor kunt liggen zonder dat ze vervelend in je gehoorgang drukken. Er worden drie verschillende maten tips meegeleverd zodat er altijd wel eentje past. Dit zien we ook bij reguliere oordopjes. Ze sluiten aardig af zodat wel wat omgevingsgeluid wordt gedempt als je ze alleen al in hebt. De rest wordt verzorgd door ‘afleidingsgeluid’ dat je kunt instellen in de Bose Sleep-app. Je kunt kiezen uit meer dan 50 geluiden, variërend van kabbelend water tot achtergrondruis. 

De Sleepbuds zelf zijn erg klein en worden met drie maten tips geleverd.

Zoektocht naar de juiste slaaphulp

En daar begint je zoektocht. Want lang niet elk geluid helpt jou met je slaapprobleem. Gelukkig kun je verschillende geluiden en gedrag inplannen. Je bent echt wel een paar nachten bezig om uit te vinden welk geluid het beste werkt en hoe lang dat geluid moet spelen. Ook is het wennen aan je eigen ademhaling en hartslag die je ineens met afgesloten oren veel beter hoort. Voor wie makkelijk inslaapt en juist te vroeg wakker wordt is het nog lastiger om uit te vinden of de Bose Sleepbuds II geschikt zijn. Je moet zeker rekening houden met een week of langer onhandig inslapen, dus plan het idealiter in een ‘rustiger’ periode, bijvoorbeeld een vakantie.

Handig is de mogelijkheid een alarm te zetten of bepaalde telefoon-oproepen door te schakelen. Je Sleepbuds laten dan een vriendelijk maar duidelijk alarm horen.

In de Bose Sleep-app kun je de achtergrondgeluiden en alarmen instellen.

Conclusie

Voor moeilijke in- en doorslapers kan de Bose Sleepbuds II een geschenk uit de hemel zijn. Maar je kunt er ook niets aan hebben. Daarom is het fijn dat Bose een ruime periode van 90 dagen hanteert om ze uit te proberen. Bevallen ze niet, dan kun je ze terugsturen en je geld terugkrijgen. Heb je slaapproblemen? Probeer ze vooral uit en geef niet na een paar dagen (nachten) op. Een paar weken doorbijten en je weet zeker of je er iets aan hebt of niet. 

0 Reactie(s) op: Bose Sleepbuds II - Diep dromen voor doorzetters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.