Bouw uw eigen mini-pc

Door: raymond-koning | 26 maart 2012 17:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

Aan de slag

Om te illustreren hoe u een mini-pc in elkaar zet, laten we u zien hoe we de Shuttle SH67H7 hebben geassembleerd. Het assembleren van een compleet zelf samengestelde mini-pc is grotendeels hetzelfde, al zult u dan eerst het moederbord moeten inbouwen.

1. Cpu plaatsen

Omdat de Shuttle-behuizing met een ingebouwde koeling komt, moeten we die eerst weghalen. Dit is een fluitje van een cent omdat u in deze behuizing enige ruimte hebt om te manoeuvreren met onderdelen. De Core i3-2125 maakt gebruik van de LGA 1155-socket, waarbij de pinnen op het moederbord zitten. Door goed naar de markeringen aan de zijkant van de processor en de socket op het moederbord te kijken voorkomt u dat u de processor scheef plaatst.

2. Geheugen plaatsen

In verband met Dual Channel is het zaak even te kijken in de handleiding van het moederbord welke DIMM-sloten u moet gebruiken als u twee repen geheugen plaatst. Het is niet vanzelf­sprekend dat DIMM 1+2 of 1+3 de juiste zijn. In ons geval moeten we gebruikmaken van DIMM 2+4. DDR3-geheugen kunt u maar op een manier plaatsen, omdat de inkeping niet in het midden zit.

3. Cpu-koeling monteren

Zorg er bij het monteren van de cpu-koeling voor dat koeling vlak op de processor komt te liggen. Blijf met uw handen van de heatspreader van de processor en van het koeloppervlak van de koeling af. Breng een beetje koelpasta ter grote van een rijstkorrel aan op de processor en smeer dit uit tot een dun laagje met bijvoorbeeld een bankpasje. Vervolgens legt u het koelblok op de processor en draait u de bevestiging kruislings aan. Als het blok helemaal vlak ligt, dan zorgen de veren voor een optimaal contact met de processor.

4. Harde schrijf en SDD

De Shuttle-behuizing heeft een bracket voor 3,5- en 5,25inch-inbouwapparatuur. Dit maakt het plaatsen van deze onderdelen een stuk eenvoudiger. Op dit moment zijn de prijzen van harde schijven bijzonder hoog. We kiezen daarom voor een 60GB-SSD in combinatie met een harde schijf van 1 TB die we nog hadden liggen. Wilt u meer data opslaan, dan kunt u bijvoorbeeld een NAS gebruiken. We gebruiken de SATA 6Gbit/s-aansluitingen voor onze SSD en HDD. De SATA 3Gbit/s-aansluitingen bewaren we voor de optische schijf. De kabels werken we langs de zijkant weg.

0 Reactie(s) op: Bouw uw eigen mini-pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.