Bouw uw eigen mini-pc

Door: raymond-koning | 26 maart 2012 17:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

5. Blu-ray-speler

Met de knop op de behuizing kan de optische drive worden geopend. Het makkelijkste is om het optische station te plaatsen nadat u de bracket hebt teruggeplaatst. De speler moet naar voren geduwd worden om ervoor te zorgen dat het drukknopmechanisme van de behuizing contact maakt met de speler. Een veer zorgt ervoor dat de klep van de behuizing weer dichtgaat als u de lade sluit. Het makkelijkste is om deze af te stellen als er spanning op de speler staat, zodat de lade open en dicht kan.

6. Afmonteren

Belangrijk bij een kleine behuizing is dat ventilatiekanalen vrij blijven. In dit geval hebben we een enkele ventilator voor de processorkoeling, die tevens de binnentemperatuur moet koelen. Het is daarom van belang dat we de luchtstroom rondom de ventilator niet blokkeren met kabels. Ook moet het koelblok van de processor makkelijk zijn warmte kwijt kunnen, zorg dus dat dit vrij ligt. Voor het geheugen en de harde schijven is het niet noodzakelijk dat deze vrij liggen. De plek waar in de toekomst ooit een VGA-kaart geplaatst kan worden, houden we geheel vrij.

7. Aansluiten

Om volop te genieten van de mogelijkheden die een mini-pc te bieden heeft, sluiten we deze via HDMI aan op een tv of AV-receiver. Wilt u blu-ray 3D af kunnen spelen, gebruik dan een high-speed HDMI-kabel (HDMI 1.4). Hebt u een receiver zonder HDMI, gebruik dan de S/PDIF-uitgang. Wilt u de mini-pc aansluiten op een stereoversterker, dan dient u gebruik te maken van de analoge uitgangen. Voor de besturing is het handig om een draadloos toetsenbord te gebruiken met trackball of touchpad, zoals de Enermax Aurora Micro Wireless.

8. Blu-ray-software installeren (optioneel)

Wanneer u blu-rays wilt afspelen met uw mini-pc moet u extra software installeren nadat u Windows 7 en de moederborddrivers hebt geïnstalleerd. Onze voorkeur gaat uit naar ArcSoft TotalMedia Theatre 5, u kunt dit programma 15 dagen gratis proberen. TotalMedia Theatre 5 kan ook overweg met blu-ray 3D. Een alternatief is CyberLink PowerDVD 11, alleen is het niet mogelijk om hiervan een probeerversie te downloaden. WinDVD Pro 11 is ook nog een optie, ook deze software kan overweg met blu-ray 3D.

9. Audio afstellen

Wanneer u gebruikmaakt van HDMI-audio moet u dit instellen in zowel Windows als de software die u gebruikt voor het afspelen van blu-ray. Kies altijd voor de primaire audio-stream (onbewerkt) zodat u ervan verzekerd bent dat u de blu-ray audio-streams over de HDMI wegstuurt naar uw AV-receiver. Gebruikt u S/PDIF, dan moet u niet PCM selecteren, maar kiezen voor bitstream (onbewerkt). Bitstream zorgt ervoor dat u 5.1 audio naar een AV-versterker kunt sturen. Via http://ct.link.ctw.nl/surround leest u meer over surroundgeluid in Windows 7.

0 Reactie(s) op: Bouw uw eigen mini-pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.