Bowers & Wilkins komt met eigen multiroom-audioset

Door: Joris Peterse | 26 april 2019 11:09

Bowers & Wilkins Formation
Nieuws

Onder de noemer Formation heeft audiomerk Bowers & Wilkins een nieuwe lijn multiroom-audioproducten aangekondigd. Deze lijn bestaat uit dualspeakers, een luidspreker, soundbar, subwoofer en aansluitstation voor je overige audio-apparatuur.

Bowers & Wilkins is een audiomerk dat altijd hoog in heeft gezet op geluidskwaliteit. Bij deze Formation-lijn zet de fabrikant in op dezelfde kwaliteit, maar dan volledig draadloos via wifi. De Formation-apparaten beschikken niet over ethernetpoorten, maar over meerdere antennes. Hiermee zijn de apparaten in staat onderling een mesh-netwerk te creëren zodat de bandbreedte en stabiliteit optimaal moeten zijn voor de beste geluidskwaliteit (96/24 bits).

Formation

De serie bestaat vooralsnog uit een vijftal apparaten. Allereerst is er de Formation-bar soundbar (€ 1249,-), die alleen optisch aan de televisie verbonden kan worden en er is een trommelvormige Formation Bass subwoofer (€ 1099,-).

Bowers & Wilkins Formation

De Formation Duo-speakers (€ 3999,-) hebben het iconische uiterlijk van B&W, waarbij de tweeter bovenop zit. De fabrikant geeft aan extra veel werk te hebben gemaakt om de synchronisatie tussen de twee speakers te optimaliseren, deze zou tot een microseconde beperkt zijn. Dat is vergelijkbaar met een bekabeld systeem.

Bowers & Wilkins Formation

De Formation Wedge (€ 999,-) is een enkele luidspreker, die vooral luxe uitstraalt met zijn gekromde houten paneel en bedieningspaneel aan de bovenzijde.

Bowers & Wilkins Formation
Bowers & Wilkins Formation

Tenslotte is er nog de Formation Audio (€ 699,-). Een kastje dat aan het multiroom-audiosysteem van Bowers & Wilkins koppelt. Aan de Formation Audio kun je andere speakers verbinden die niet van B&W zijn, of juist audiobronnen, zoals platenspelers.

Apps en diensten

Formation is een gesloten systeem van Bowers & Wilkins, dat via een app geïnstalleerd en bediend wordt. Diensten als AirPlay 2 en Spotify Connect worden ondersteund. Naar verwachting zal Bowers & Wilkins de functionaliteit later uitbreiden met bijvoorbeeld Google Assistent of Google Cast.

De eerste producten uit Bowers & Wilkins Formation-serie verschijnen halverwege mei.

0 Reactie(s) op: Bowers & Wilkins komt met eigen multiroom-audioset

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.