Bowers & Wilkins presenteert eerste eigen Dolby Atmos-soundbar

Door: Wesley Akkerman | 11 maart 2022 13:05

Nieuws

De markt voor high-end soundbars krijgt er een nieuwe telg bij in de vorm van de Bowers & Wilkins Panorama 3. Dit gevaarte heeft een prijs van 999 euro en moet – zonder afstandsbediening – opnemen tegen de Sonos Arc en soortgelijke soundbars.

Als we de fabrikant mogen geloven dan is de Panorame 3 zo krachtig, dat die geen externe subwoofer of andere componenten nodig heeft. De soundbar van Bowers & Wilkins is 6,5 centimeter hoog en past daardoor onder de meeste televisies die op twee poten staan. Mocht je tv aan de muur hangen, geen nood: want het bedrijf levert een bracket mee voor de wandmontage.

Als we kijken naar de breedte dan valt op dat het systeem prima past onder een televisie van 55-inch. Aan boord zitten maar liefst dertien drivers, die goed zijn voor een maximale output van 400 watt. En omdat er ondersteuning is voor Dolby Atmos, staan enkele drivers naar boven gericht, zodat de speakers het geluid kunstmatig door de kamer kunnen verplaatsen.

Eén hdmi-poort aan de achterkant

We noemden al even de Sonos Arc, een populaire Dolby Atmos-soundbar. Veel bedrijven willen graag de concurrentie aangaan met Sonos, door bepaalde elementen over te nemen. Sonos is immers één van de grootste en bekendste audiomerken van dit moment. Dat kan goed nieuws zijn, maar in dit geval is het slecht nieuws. De Bowers & Wilkins Panorama 3 heeft namelijk, net als de Arc, slechts één hdmi-poort achterop. Je kunt er dus helaas niets op aansluiten.

Daarnaast is er een enkele optische aansluiting en een ethernetpoort aanwezig. Het aantal aansluitingsmogelijkheden is dus vrij karig. Dat geldt ook op het gebied van stemassistenten. Daar waar Sonos ons laat kiezen tussen Amazon Alexa en de Google Assistent, zien we dat Bowers & Wilkins alleen de optie geeft voor Alexa. Verder is er een directe integratie met AirPlay 2 van Apple, Spotify Connect en verschillende high-res muziekstreamingdiensten via de gratis app.

Nog geen multiroom

Ondanks de high-end beleving en voornamelijk high-end prijs, moeten we het tevens voorlopig zonder multiroomondersteuning doen. Met multiroomopties is het mogelijk meerdere speakers binnen één netwerk te laten fungeren. Daardoor luister je door heel het huis naar dezelfde muziek; en meestal bestaat er een optie waarmee je op elke speaker gewoon naar wat anders kunt luisteren. Hoe dan ook, dit kan niet meteen – die opties verschijnen pas later middels een update.

Verder is het opvallend dat de Bowers & Wilkins Panorama géén afstandsbediening heeft en ook geen standaardmodi voor het geluid aanbiedt. Dat laatste is wellicht minder erg (omdat dergelijke modi toch vaak tegenvallen), maar het gemis van een afstandsbediening is wellicht net te groot. De brede speaker voor onder de televisie is vanaf maart 2022 verkrijgbaar voor een prijs van 999 euro.

0 Reactie(s) op: Bowers & Wilkins presenteert eerste eigen Dolby Atmos-soundbar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.