Brein claimt neerhalen 203 piratensites

Door: rene-schoemaker | 18 mei 2011 18:12

Nieuws

Brein claimt in de eerste vier maanden van dit jaar 203 websites “ontoegankelijk” te hebben gemaakt. Het ging voornamelijk om peer-to-peer uitwisselsites, streaming sites en cyberlocker link sites.

Brein zegt 124 p2p uitwisselsites, 20 usenet indexeringsites, 45 streamingsites en 13 cyberlockersites neer te hebben gehaald. Daarnaast is 1 ftp topsite het zwijgen opgelegd. Brein heeft geen namen gegeven, zodat niet kan worden nagegaan welke sites dat dan zijn.

De antipiraterijorganisatie zegt dat de neergehaalde sites zo’n drie miljoen Nederlanders als gebruikers hadden en dat er 1,5 miljoen verwijzingen of links waren naar “ongeautoriseerde bestanden”. Beide getallen tellen doublures, zegt Brein erbij. In totaal zijn bij cyberlockers 17.807 illegale bestanden verwijderd.

Speerpunten van Teeven

Onlangs kwam staatssecretaris Teeven met zijn Speerpuntenbrief waarin maatregelen staan genoemd die inbreuk op het auteursrecht moet bestrijden. Tim Kuik, voorman van Brein, is het van harte met de bewindsman eens.

Daarbij juicht hij vooral toe dat Nederlandse access providers kunnen worden gedwongen piratensites, zoals The Pirate Bay, te blokkeren voor Nederlandse internetters als die sites in het buitenland zijn gehost.

Gedwongen tot blokkade

Nu komt het voor dat als Nederlandse hosters een dergelijke aanbieder van illegale content moeten afsluiten, die naar het buitenland vlucht en daar gewoon doorgaat. In de Speerpuntenbrief zegt Teeven nu dat hij regelgeving gaat opstellen waardoor access providers worden gedwongen de toegang tot dergelijke sites te blokkeren.

"Dat is essentieel", zegt Breindirecteur Kuik. "Als illegale sites niet aangepakt kunnen worden dan blijft enkel de aanpak van inbreukmakende internetgebruikers over om het ongeautoriseerde gebruik van digitale boeken, games, films, TV series en muziek in te dammen"

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Brein claimt neerhalen 203 piratensites

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.