Bullzip PDF Printer 7.2

Door: Dirk Schoofs | 18 mei 2011 15:22

Apps & Software

Met Bullzip PDF Printer maakt u pdf-documenten via de opdracht Afdrukken in verschillende programma’s. Bij het pdf-formaat bent u zeker dat iedereen uw document op het scherm en op papier krijgt zoals u het hebt opgemaakt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over ingesloten lettertypes en illustraties.

Na de installatie van Bullzip PDF Printer bent u een virtuele printer rijker. Wanneer u via het startmenu bij de gebruiksklare printers gaat kijken, ziet u daar de Bullzip PDF Printer. Wanneer u voortaan in (om het even welk programma) de opdracht Afdrukken selecteert, kunt u via het uitklapmenu deze virtuele printer kiezen. Hiermee wordt het document niet afgedrukt op papier, maar op uw harde schijf weggeschreven als pdf-document.

Gevoelige pdf-bestanden kunt u beschermen met een wachtwoord.

Beveiliging

Bullzip PDF Printer beschikt over de mogelijkheid om pdf-documenten te genereren die u kunt beschermen met een wachtwoord en/of een watermerk. In het tabblad Beveiliging kunt u zowel als eigenaar een wachtwoord vastleggen als een apart gebruikerswachtwoord. Kiest u voor de laatste optie, dan bepaalt u wat de gebruiker met uw pdf-document mag doen: wel of niet afdrukken, afdrukken op hoge of lage kwaliteit, de gegevens naar het klembord kopiëren. Deze interessante eigenschap maakt dat Bullzip gelijk opvalt in het oerwoud van pdf-printers.

Stel zelf de resolutie in.

Samenvoegen

Interessant is ook de mogelijkheid om pdf-documenten samen te voegen. Dat kan op verschillende manieren. Werkt u aan een Word-document, dan kunt u bij de pdf-conversie een reeds bestaand pdf-bestand aan het geconverteerde bestand toevoegen. Op die manier ontstaat er dus één samengesteld pdf-document. Het is zelfs mogelijk om documenten in overlay te combineren. Vergelijk dit met het over elkaar plakken van verschillende pdf-bestanden. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld eerst een briefhoofd uit te werken om er later de inhoud in een extra laag op aan te brengen.

Het enige wat er aan het programmaatje lijkt te ontbreken zijn profielen. Wilt u in ieder pdf-document andere instellingen, bijvoorbeeld een watermerk als het gaat afbeeldingen en een wachtwoord bij documenten - dan moet u deze instellingen steeds handmatig nalopen. Een profiel met de gewenste instellingen was efficiënter geweest.

Uiteindelijk spreekt Bullzip PDF Printer de public domain Ghostscript Postscript/PDF-printerdriver aan. Vooral beveiligingsmogelijkheden en functies om pdf-bestanden samen te voegen, maken deze freeware tot een absolute must have.

Bullzip PDF Printer 7.2

Freeware

Taal Nederlands

Medium 4,4 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Maker Bullzip

Oordeel 8/10

Pluspunten

Beveiligingsinstellingen

Bestanden samenvoegen

Hoge-resolutie-output

Minpunten

Geen instellingenprofielen

Veiligheid

Slechts één van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Bullzip PDF Printer 7.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.