BumpTop Free

Door: Evi Maquoi | 29 maart 2010 09:56

Apps & Software

Hoe ziet uw werkplek er uit? Stapels papieren, aantekeningen en hier en daar een post-it? Op dezelfde manier werkt ook BumpTop Free. U maakt in een handomdraai een 3D-omgeving van uw bureaublad, waarin u bestanden stapelt, virtuele kattebelletjes schrijft, foto’s ophangt of onmiddellijk publiceert op profielpagina’s. Met BumpTop Free kunt u écht orde op zaken stellen.

BumpTop Free is in principe een bureaublad in een 3D-omgeving. Vergelijk het met een doos of kamer. U kunt uw documenten, bestandsmappen en snelkoppelingen niet alleen op de vloer maar ook op de wanden aanbrengen. Door verschillende bestanden te omcirkelen kunt u ze netjes stapelen of in een grid laten weergeven. Dankzij het printer-, mail- en Facebook-icoon kunt u uw foto’s onmiddellijk afdrukken, versturen of publiceren op uw profielpagina. Het enige wat u hoeft te doen is de foto naar het icoon slepen. Post-its publiceren behoort eveneens tot de mogelijkheden. Helaas is het aantal wel beperkt tot twee kattebelletjes in deze gratis versie.

Het 3D-werkblad van BumpTop Free werkt erg intuïtief en ziet er best aardig uit.

BumpTop Free werkt intuïtief. Simpele sleep- of klikbewegingen maken alles mogelijk. Binnen de kortste keren hebt u het programma onder de knie. Hebt u een tabblet-pc? Dan wordt het echt helemaal leuk want dan kunt u alles met uw vingers doen. BumpTop Free vervangt het Windows-bureaublad niét, u kunt dus op elk ogenblik teruggrijpen naar uw ‘gewone’ desktop. Er is naast deze gratis versie ook een volledige versie, BumpTop Pro, deze heeft nóg meer functies onder motorkap en kost 29 dollar (ongeveer 20 euro).

Eind april is Bumptop helaas overgenomen door Google en daarom niet te downloaden.

BumpTop Free

Freeware

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4, 1 GB RAM, 15 MB harde-schijfruimte

Medium 1,9 MB download

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Innovatief

Visueel erg mooi

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Beperkte versie

0 Reactie(s) op: BumpTop Free

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.