Bureaubladmelding weergeven voor Gmail

Gmail is een handige oplossing als u altijd en overal bij uw e-mail wilt kunnen, maar kent één groot zwaktepunt: het ontbreken van een notificatie bij nieuwe e-mail. U kunt daar speciale programma’s voor downloaden, maar wanneer u onverhoopt op een andere pc zit hebt u daar niets aan. Daar heeft Google een oplossing voor gevonden met de optie Bureaubladmeldingen weergeven.

Deze optie maakt het mogelijk om notificaties te krijgen van nieuwe mail binnen Gmail, zonder dat u de site in beeld hebt. Hierdoor lijkt Gmail veel meer op een mailprogramma als Outlook, waarbij u ook niet steeds zelf hoeft te checken of u mail hebt. Het enige nadeel is dat de functie alleen werkt in Googles eigen browser Chrome. Om de functie in te schakelen opent u Gmail in Chrome en klikt u op Instellingen / Algemeen. Ongeveer halverwege de pagina ziet u het onderdeel Bureaubladmeldingen met daarnaast de optie Klik hier om bureaubladmeldingen in te schakelen voor Gmail, die u inschakelt. Bovenin verschijnt een balk met de vraag om toestemming voor deze optie. Klik op Toestaan.

© PXimport

U dient eerst toestemming te verlenen voordat de functie kan worden gebruikt.

Zodra u toestemming hebt gegeven, kunt u kiezen voor Nieuwe e-mailmeldingen aan, waarbij u een melding krijgt van alle e-mails die binnenkomen, of Belangrijke e-mailmeldingen op, waarbij u alleen meldingen krijgt bij belangrijke e-mail (aan de hand van Gmails Postvak Prioriteit-functie). Ook kunt u nog aangeven of u ook meldingen wilt krijgen bij nieuwe Gmail-chatberichten en kunt u er uiteraard voor kiezen om de meldingen helemaal uit te schakelen als het u toch niet bevalt. Maak uw keuze, scrol naar beneden en klik op Wijzigingen opslaan. Zodra u nu een nieuwe e-mail krijgt, verschijnt de melding automatisch rechtsonder in beeld. Dit werkt alleen als u Gmail in Chrome open hebt (dit tabblad hoeft niet op de voorgrond te staan).

© PXimport

Zodra u de functie hebt ingeschakeld, krijgt u melding van nieuwe berichten in Gmail.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten