Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Bureaubladmelding weergeven voor Gmail

Door: Martin Gijzemijter Martin | 11 februari 2011 11:29

None
How To

Gmail is een handige oplossing als u altijd en overal bij uw e-mail wilt kunnen, maar kent één groot zwaktepunt: het ontbreken van een notificatie bij nieuwe e-mail. U kunt daar speciale programma’s voor downloaden, maar wanneer u onverhoopt op een andere pc zit hebt u daar niets aan. Daar heeft Google een oplossing voor gevonden met de optie Bureaubladmeldingen weergeven.

Deze optie maakt het mogelijk om notificaties te krijgen van nieuwe mail binnen Gmail, zonder dat u de site in beeld hebt. Hierdoor lijkt Gmail veel meer op een mailprogramma als Outlook, waarbij u ook niet steeds zelf hoeft te checken of u mail hebt. Het enige nadeel is dat de functie alleen werkt in Googles eigen browser Chrome. Om de functie in te schakelen opent u Gmail in Chrome en klikt u op Instellingen / Algemeen. Ongeveer halverwege de pagina ziet u het onderdeel Bureaubladmeldingen met daarnaast de optie Klik hier om bureaubladmeldingen in te schakelen voor Gmail, die u inschakelt. Bovenin verschijnt een balk met de vraag om toestemming voor deze optie. Klik op Toestaan.

U dient eerst toestemming te verlenen voordat de functie kan worden gebruikt.

Zodra u toestemming hebt gegeven, kunt u kiezen voor Nieuwe e-mailmeldingen aan, waarbij u een melding krijgt van alle e-mails die binnenkomen, of Belangrijke e-mailmeldingen op, waarbij u alleen meldingen krijgt bij belangrijke e-mail (aan de hand van Gmails Postvak Prioriteit-functie). Ook kunt u nog aangeven of u ook meldingen wilt krijgen bij nieuwe Gmail-chatberichten en kunt u er uiteraard voor kiezen om de meldingen helemaal uit te schakelen als het u toch niet bevalt. Maak uw keuze, scrol naar beneden en klik op Wijzigingen opslaan. Zodra u nu een nieuwe e-mail krijgt, verschijnt de melding automatisch rechtsonder in beeld. Dit werkt alleen als u Gmail in Chrome open hebt (dit tabblad hoeft niet op de voorgrond te staan).

Zodra u de functie hebt ingeschakeld, krijgt u melding van nieuwe berichten in Gmail.

0 Reacties op: Bureaubladmelding weergeven voor Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.