Canon PIXMA MG6150

Door: Jeroen Boer | 25 augustus 2010 15:35

Overige elektronica

Een all-in-one-printer is een ideaal apparaat om thuis te hebben staan. Zo kunt u met behulp van één apparaat printen, kopiëren en scannen. Erg prettig, zeker als het geheel verpakt is in een fraaie behuizing, zoals bij de Canon PIXMA MG6150 het geval is.

De Canon PIXMA MG6150 is een modern vormgegeven all-in-one die zelfs niet zal misstaan in menige huiskamer. De behuizing is gemaakt van zwart glanzend kunststof en komt door zijn geringe hoogte compact over. De printer is behalve via usb ook aan te sluiten als netwerkprinter via ethernet of wifi.

De hoek van het schermpje is te wijzigen.

De interface wordt getoond op een helder kleurenscherm met een beelddiagonaal van 7,5 cm. De hoek van dit scherm is in te stellen, zodat u het scherm altijd goed kunt zien. De printer wordt bediend met een aantal aanraakgevoelige knoppen op de bovenkant van de behuizing. Enkel de aanraakgevoelige knoppen die gebruikt kunnen worden lichten op. De interface is helder, maar soms een beetje verwarrend. Als er drie pictogrammen getoond worden, dan selecteert u de gewenste functie met behulp van de corresponderende knop onder het scherm. In veel menu’s worden echter vier pictogrammen getoond en dan selecteert u de gewenste functie met behulp van de cursortoetsen voor links en rechts. Vreemd genoeg werken de cursortoetsen naar links en rechts niet als er drie pictogrammen in beeld zijn. In de interface van de printer vinden we nog wat speciale functies zoals het printen van kalenders en sjabloonpapier, waarmee u bijvoorbeeld gelinieerd of muziekpapier afdrukt. Dit zijn leuke extra’s, maar we vragen ons af of u deze functies echt gebruikt.

Printen

De printer gebruikt maar liefst zes inktpatronen. Naast het gebruikelijke zwart, cyaan, blauw, geel en magenta zien we een tweede inktpatroon voor zwart en een patroon met grijze inkt. Overigens zult u alle zes de patronen daadwerkelijk moeten plaatsen, de printer weigert simpelweg iets te doen als een cartridge ontbreekt.

Een kleurenfoto op A4-formaat op fotopapier kwam na ongeveer anderhalve minuut uit de printer rollen. De afdrukkwaliteit is erg goed en foto’s worden op A4 randloos afgedrukt. Een fotoafdruk op fotopapier van 10 x 15 cm rolde na 30 seconden uit de printer en ook hier is niets op aan te merken. Ook een afdruk van een tekstdocument is goed en deze rollen razendsnel uit de printer. Dubbelzijdig afdrukken kan de printer automatisch, maar dan duurt het afdrukken wel iets langer. Behalve op diverse soorten papier, kan de printer met behulp van een meegeleverde adapter ook direct op printbare cd’s en dvd’s printen. Het is mogelijk om foto’s vanaf een usb-stick of geheugenkaartje op het scherm van de MG6150 te bekijken en direct af te drukken.

Scannen

De scanner is niet de allerbeste die we ooit zagen. De scherpte is in orde, maar de kleuren omschrijven we als dof en er is redelijk veel ruis te zien in de kleuren. De scanner heeft overigens geen automatische papierinvoer, dus als u meerdere pagina’s wilt kopiëren, zult u dat blaadje voor blaadje handmatig moeten doen.

Conclusie

De Canon PIXMA MG6150 is een fraaie all-in-one waarmee in een uitstekende kwaliteit kunt afdrukken en die tevens goed te gebruiken is als scanner en kopieermachine. De printer is via usb, ethernet of wifi aan te sluiten en is hiermee in veel situaties inzetbaar. De adviesprijs van 219 euro is pittig, maar we zien momenteel al prettige straatprijzen van 180 euro. De PIXMA MG6150 is in september te koop.

Canon PIXMA MG6150

Prijs € 219,-

Garantie 1 jaar

Afmetingen 47,0 x 36,8 x 17,3 cm (L x D x H)

Interface Usb, 802.11b/g/n, ethernet

Aansluitingen Usb-poort, kaartlezer

Oordeel 8/10

Pluspunten

Afdrukkwaliteit

Uiterlijk

Interface

Minpunten

Interface soms inconsistent

Werkt niet als niet alle inktpatronen zijn geplaatst

0 Reactie(s) op: Canon PIXMA MG6150

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.