CEO Ford volgt Ballmer mogelijk op bij Microsoft

Door: chris-koenis | 10 september 2013 09:17

Apps & Software

Er worden nieuwe kandidaten genoemd bij de opvolging van vertrekkend Microsoft-baas Steve Ballmer. Zeker drie topinvesteerders van Microsoft hebben vertrouwen in Ford-CEO Alan Mulally en de baas van Computer Sciences, Mike Lawrie.

Dat meldt Reuters op basis van meerdere anonieme bronnen rond het bedrijf. Microsoft vormt volgens het persbureau een shortlist van 40 personen met interne en externe kandidaten. Tot dusver is vooral de naam van Stephen Elop, teruggekeerd bij Micrsoft na de overname van Nokia, genoemd als opvolger van Steve Ballmer, die op 23 augustus zijn aanstaande afscheid bij Nokia bekend heeft gemaakt.

De lijst van 40 kandidaten wordt nu terug gebracht. Er gaan "zeker drie" stemmen op onder Microsofts top 20-investeerders voor Alan Mulally, hoogste baas bij Ford, waar een grote cultuuromslag heeft plaatsgevonden, alsook voor Mike Lawrie, CEO van Computer Sciences.

Toch hoeft er voor het einde van dit jaar nog geen opvolger verwacht te worden. Microsoft heeft nog zeker enkele maanden nodig om tot een beslissing te komen.

'Mulally begrijpt wat succes is'

Mulally is daarbij volgens Reuters een interessante optie. Het Ford-bestuur heeft al openlijk bekend gemaakt hem terug te laten treden aan het begin van 2014. De voormalige Boeing-ingenieur houdt echter vooralsnog zijn mond gesloten, en laat weten dat hij "absoluut gefocust is op het helpen van Ford." In 2009 sprak Steve Ballmer nog zijn vertrouwen uit in Mulally, en noemde hem iemand die "begrijpt wat het fundament van bedrijfssucces is" in het nieuwstijdschrift Time bij de lijst van 100 meest invloedrijke personen.

Maar ook Computer Sciences-CEO Mike Lawrie wordt als serieuze kandidaat genoemd. Met ervaring als internationale verkoper bij IBM tijdens CEO Louis Gerstners grote ommekeer vanaf de jaren '90, en zijn succesvolle omslag bij het financiële softwarebedrijf Misys Plc heeft ook Lawrie goede papieren in huis.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: CEO Ford volgt Ballmer mogelijk op bij Microsoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.