CES 2017: Lego Boost gaat kinderen leren programmeren

Door: Daan Doedens | 04 januari 2017 09:45

Nieuws

Lego brengt later dit jaar een verzamelbox uit met daarin een vijftal bouwsels die kinderen en passant moeten helpen bij het schrijven van code. Op CES kondigt het speelgoedbedrijf Lego Boost aan, een interactieve kit met een robot en zelfs een soort 3D-printer.

Lego zegt het op CES 2017 niet met zoveel woorden, maar er is een klein beetje kennis van computercode nodig om de set volledig te benutten. Die code wordt geschreven in de bijbehorende apps voor Android en iOS. Daarmee kunnen de creaties worden bestuurd.

Een Lego-robot die met Lego speelt

Meest in het oog springend is de Autobuilder, een soort 3D-printer die met behulp van de code in de app zijn eigen Lego-bouwsels maakt. In de app kun je aangeven wat de Autobuilder moet maken. Die zet dan vervolgens zijn eigen Lego-werken in elkaar.

Naast de Autobuilder zijn er nog vier andere creaties mogelijk: een robot, een kat, een gitaar en een soort graafmachine. Allemaal zijn ze te besturen via de app.

Lego Mindstorm

Lego Boost doet denken aan een vorig project van Lego, Mindstorms genaamd. Ook op dat platform kan code geschreven worden om Lego-projecten aan te sturen. Mindstorm is echter gericht op oudere kinderen en jong-volwassenen, terwijl Boost gebruikt kan worden door kinderen van 7 jaar en ouder.

Lego Boost komt later dit jaar op de markt. De basiskit gaat 160 dollar kosten. Nederlandse prijzen, en zelfs Nederlandse beschikbaarheid, zijn nog niet bekend.

Lees alles over CES in las Vegas in ons dossier CES 2017.

0 Reactie(s) op: CES 2017: Lego Boost gaat kinderen leren programmeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.