CES 2017: LG toont nieuwe Super UHD-tv

Door: Mark Gamble | 04 januari 2017 17:50

Nieuws

Super UHD, dat is de naam die LG heeft aan de nieuwe Signature W-televisie die het op CES in Las Vegas heeft aangekondigd. De tv is slechts 2,57 millimeter dik en heeft onder meer verbeterde kijkhoeken door Nano Cell-technologie, een samenwerking met Technicolor en surround-geluid van Dolby.

Nano Cell-schermen bestaan uit minuscule deeltjes die een doorsnede meten van slechts één nanometer (één miljardste van een meter). Hierdoor kunnen kleuren veel scherper worden weergegeven, omdat er geen zogeheten overloop is van de ene naar de andere pixel. Lees ook: Dell Latitude 5285 is Surface Pro-concurrent.

Met de Nano Cell-technologie is volgens LG zelfs een kijkhoek tot 60 graden mogelijk zonder dat dit de waargenomen beeldkwaliteit beïnvloedt. LG werkt hiervoor samen met het bedrijf TechniColor - het bedrijf dat ook op filmgebied actief is.

Nieuwe serie tv's

LG's nieuwe line-up omvat de SJ9500, SJ8500 en de SJ8000 die alledrie zijn voorzien van deze nieuwe Nano Cell-technologie. Bovendien bieden ze volgens LG ook veel helderdere beelden, omdat gebruik wordt gemaakt van de verbeterde ULTRA Luminance-techniek, waardoor beelden helderder en scherper kunnen worden getoond.

De tv's beschikken daarnaast over ondersteuning voor diverse HDR-formaten als Dolby Vision, HDR10 en Hybrid Log Gamma (HLG). Alle genoemde modellen zijn daarnaast smart-tv's met internetfunctionaliteit, hebben WebOS Smart TV versie 3.5 als besturingssysteem en beschikken over Magic Remote- en Magic Link-functies.

Lees het laatste nieuws vanaf CES in ons dossier CES 2017.

0 Reactie(s) op: CES 2017: LG toont nieuwe Super UHD-tv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.