CES 2017: Randloze smartphone en tv bij Xiaomi's CES-debuut

Door: Randolf Bouwma | 05 januari 2017 21:15

Nieuws

Het Chinese bedrijf Xiaomi heeft zijn debuut op CES opgeluisterd met de aankondiging van een nieuwe smartphone, de een witte Mi MIX, die amper randen heeft en bijna volledig uit scherm bestaan. Dat geldt ook voor de Mi TV 4, die het bedrijf eveneens aankondigde.

De Mi TV 4 is o.a. zo dun gehouden doordat er geen aansluitingen op zitten. Die zitten juist op de Mi TV Bar, waar ook het moederbord van de televisie in zit, voor de televisie wordt geplaatst en ook als soundbar dient. De Mi TV Bar wordt aangesloten met één kabel, de 'Mi Port'. Die loodst het signaal door van o.a. de drie HDMI-aansluitingen en de twee usb-poorten op de TV Bar.

'Modulaire televisie'

Xiaomi prijst de tv aan als een modulaire televisie, omdat het moederbord gemakkelijk te vervangen is. Op die manier kan de tv in de toekomst van snellere hardware worden voorzien, zonder dat de hele tv ingewisseld moet worden voor een nieuw model. De Xiaomi-tv komt uit in drie schermgroottes: 49 inch, 55 inch en 65 inch. Vooralsnog komen de televisies alleen uit in China.

Overigens draaien de tv's op Android, maar Xiaomi heeft ook een eigen kunstmatige intelligentie ingebouwd: Patchwall. Op basis van kijkgedrag en reviews leert deze AI je voorkeuren, om je zodoende relevante films en series aan te raden.

Witte Mi MIX

Hetzelfde geldt voor een witte versie van de randloze Mi MIX-smartphone. Hoewel die telefoon ook in westerse landen in de smaak viel door zijn opvallende design, deelde Xiaomi geen plannen om het toestel buiten China uit te brengen. Op de kleur na is de nieuwe witte Mi Mix gelijk aan zijn voorganger. Een high-end telefoon zonder bezels, zelfs aan de bovenzijde.

0 Reactie(s) op: CES 2017: Randloze smartphone en tv bij Xiaomi's CES-debuut

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.