CES 2018: Nieuwe stand-alone VR-headset van Lenovo

Door: Mark Gamble | 09 januari 2018 20:15

Nieuws

Google brengt samen met Lenovo een stand-alone VR-headset op de markt, de Mirage Solo. De headset maakt gebruik van Google's Daydream-framework en kan ook zonder smartphone gebruikt worden.

Aanvankelijk zou Google de headset ontwikkelen met HTC en Lenovo, maar HTC heeft zich eind vorig jaar uit het project teruggetrokken en gaat verder met zijn eigen Vive. Lenovo neemt dus het stokje over, en eind 2017 werd de Mirage Solo al op de Google I/O-conferentie getoond.

Android

Het Daydream-framework van Google is een portal waarin een VR-bril gebruikt kan worden en omgevingen kunnen worden bezocht. Daydream heeft geen aparte smartphone nodig om te kunnen werken, maar de software draait wel op Android. Met de VR-bril kunnen virtual reality-games worden gespeeld, kun je door Street View lopen en krijg je toegang tot zo'n 250 apps. De VR-bril ondersteunt ook YouTube VR, het virtual reality-videokanaal van Google waar je 180 graden-video's kunt bekijken.

Beschikbaarheid

Google en Lenovo hebben nog niet bekend gemaakt wat de Mirage Solo gaat kosten, maar we verwachten dat de prijs zo rond de 500 euro zal gaan kosten. De Mirage Solo komt het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar.

0 Reactie(s) op: CES 2018: Nieuwe stand-alone VR-headset van Lenovo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.