CES 2018: Sandisk toont kleinste 1TB usb-stick ter wereld

Door: Mark Gamble | 09 januari 2018 13:51

Nieuws

Tijdens de CES in Las Vegas heeft Sandisk zijn kleinste aanwinst getoond: een usb-stick met een opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB. Volgens Sandisk is dit de kleinste usb-stick met een dergelijke opslagcapaciteit ter wereld.

Een usb-drive van 1 of 2 TB is niet zo heel bijzonder meer vandaag de dag, want ze bestaan al een tijdje. Maar het formaat van dergelijke drives was nog relatief groot. Sandisk - inmiddels onderdeel van Western Digital - beweert nu de de kleinste 1 TB-usb-stick te hebben ontwikkeld. ee stick is namelijk net zo groot als de meeste eenvoudige usb-stickjes.

Prototype

Het prototype beschikt over een usb-c-aansluiting, waardoor je de stick ook kunt gebruiken op een nieuw model MacBook en op sommige smartphones.

Alhoewel Sandisk ons op CES wel een werkend exemplaar kon tonen, gaat het hier nog wel om een prototype. Het is niet bekend of en wanneer Sandisk de stick in productie gaat nemen, wanneer hij te koop is en wat hij moet gaan kosten.

256 GB usb 3.0-drive

Naast het prototype toonde Sandisk ook een standaard en algemeen verkrijgbare usb-stick van 256 GB, de Ultra Fit USB 3.1 Flash Drive. Ook deze drive is zeer klein en past op een usb 3.0-poort. De usb-stick is ook beschikbaar met 128 GB, 64 GB, 32 GB en 16 GB opslagcapaciteit. De leessnelheid is 130 MB/s. Het model met de grootste opslagcapaciteit van 256 GB kost 149 dollar.

0 Reactie(s) op: CES 2018: Sandisk toont kleinste 1TB usb-stick ter wereld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.