CES 2015: Alles wat je moet weten

Door: redactie-computertotaal | 05 januari 2015 15:00

Nieuws

De redactie van Computer!Totaal is in Las Vegas, Nevada voor de Consumer Electronics Show (CES), de grootste technologiebeurs ter wereld. Hieronder vind je alle nieuwe aankondigingen van de grote merken en de belevenissen van de redactie in Vegas.

We houden je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie die gepresenteerd worden tijdens CES. Dit artikel wordt steeds aangevuld. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten voor updates, foto's en meer.

Hands-on Arlo - Netgear legt basis voor connected home platform

Netgear, je weet wel, de fabrikant die routers en andere netwerk-spulletjes maakt, heeft op de CES-beurs zijn eerste stappen in de markt van de zogenoemde 'connected home' gezet. Netgear liep mij in een hotelkamer te Las Vegas door de mogelijkheden van dit nieuwe Arlo-platform.

Bekijk hier het volledige bericht, én natuurlijk de foto's.

Creatief op CES: 5 nieuwe innovaties

De CES-beurs is de speeltuin waar allerlei inventieve apparaten worden getoond. Van robots tot extreem scherpe beeldschermen en virtual reality. Nuttig of niet, het laat zien wat er nu al mogelijk is.

Bekijk hier het volledige bericht, én natuurlijk de foto's.

Hands-on: het gezondheids-horloge Activité Pop

Withings introduceerde onlangs de stijlvolle (maar dure) Activité smartwatch. Met de Activité Pop komt de Franse fabrikant nu met een smartwatch van slechts 150 dollar, die er modern en degelijk uitziet. In Las Vegas kon ik al even met dit gezondheids-horloge aan de slag.

Lees hier de hele hands-on van de Activité Pop.

Hands-on: de gebogen LG G Flex 2

LG kwam vorig jaar met de opvallende G Flex op de proppen. 'Opvallend' omdat het scherm gebogen was, en dat hadden we in Nederland niet eerder gezien. Erg goed was de telefoon zeker niet, dus ik was er deze week als de kippen bij om zijn opvolger - de G Flex 2 - in Las Vegas onder handen te nemen.

Lees hier de volledige hands-on vanaf de beursvloer in Las Vegas.

Een superdunne televisie van Sony

4,7 millimeter op het dunste punt. Dat is hoe dun het nieuwe televisietoestel is dat Sony aankondigde op de technologiebeurs CES. Ter vergelijking: de meeste high-end smartphones zijn tussen de 6 en 9 millimeter dik.

Lees hier meer over Sony's aankondigingen.

Samsung: nog meer HD dan Ultra HD

Hoewel Ultra HD pas het afgelopen jaar een echte doorbraak kende, kijkt Samsung alweer vooruit. Op de techbeurs CES in Las Vegas presenteerde het bedrijf een manier voor nog meer kijkplezier: SUHD.

Bekijk hier wat Samsung nog meer van plan is.

Twee nieuwe Chromebooks van Acer

Op de vooravond van de CES-beurs in Las Vegas heeft Acer laten zien welke nieuwe producten ze binnenkort in Nederland uitbrengen. Niet alleen kregen we laptops (en Chromebooks) kort in handen, ook werden twee smartphones, een mediaspeler en een beamer getoond.

Lees hier over de andere plannen van Acer.

Panasonic werkt samen met Firefox OS

Panasonic gaat een samenwerking aan met Mozilla, de makers van Firefox OS, om de nieuwe televisies van het bedrijf te voorzien van een volledig nieuw besturingssysteem.

Bekijk hier wat Panasonic nog meer aankondigde.

De gebogen smartphone van LG

Het gemak van een gebogen telefoontoestel zoals we vroeger hadden, gecombineerd met de nieuwste techologie. Dat is de LG G Flex 2, de smartphone die het Zuid-Koreaanse bedrijf aankondigde op de Customer Electronics Show in Las Vegas.

Lees hier wat LG nog meer aankondigde.

Lees ook onze eerste indruk in de hands-on.

0 Reactie(s) op: CES 2015: Alles wat je moet weten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.