CheckDisk 1.5.4

Door: Robbin Ooijevaar | 16 december 2011 14:32

Apps & Software

Chkdsk, dat standaard onderdeel uitmaakt van vrijwel ieder Microsoft-besturingssysteem, kunt u gebruiken om een harde schijf op fouten te controleren. Computertechneuten zijn hiermee bekend, maar de gemiddelde gebruiker zegt het weinig.

Het aansturen van chkdsk gaat via de command line, een locatie die de meeste mensen liever mijden. CheckDisk maakt de krachtige functies van chkdsk gemakkelijker toegankelijk, doordat het programma er een grafische schil omheen bouwt. Hierin kunt u aangeven hoe chkdsk uw schijf moet controleren, waarna CheckDisk het controleprogramma aanstuurt.

Om de freeware te gebruiken en uw schijf te controleren, geeft u eerst bij Chkdsk behavior aan welke schijf u wilt nalopen (bijvoorbeeld C) en hoe u dit wilt doen. De optie Scan only is het veiligst: hierbij wordt alleen een controle uitgevoerd. Met Scan and fix worden eventueel geconstateerde fouten direct gerepareerd. Gebruik de knop Start om chkdsk aan het werk te zetten. Het is verstandig om de knop Scan selected on next boot te activeren. Hiermee wordt de controle direct tijdens de volgende computerstart uitgevoerd. Dat verkleint de kans dat Windows-programma's de procedure van chkdsk in de weg gaan zitten. Naast een versie die u kunt installeren, bieden de makers van CheckDisk een portable versie van het programma aan. CheckDisk portable hoeft u niet te installeren, het werkt direct vanaf een usb-stick.

CheckDisk fungeert als een gebruiksvriendelijke grafische schil voor chkdsk, dat standaard in Windows is opgenomen.

CheckDisk 1.5.4

Freeware

Taal Engels

Download 1.3 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: CheckDisk 1.5.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.