CheckDrive 2012

Door: Robbin Ooijevaar | 25 juni 2012 16:04

Apps & Software

Als u uw computer abrupt afsluit door de stekker uit het stopcontact te trekken, kan dat gevolgen hebben voor de indeling van uw harde schijf. Uiteraard maakt u slechts zelden gebruik van deze brute manier van uitschakelen, maar het kan noodzakelijk zijn als Windows volledig is vastgelopen. Het abrupt uitschakelen kan tot extra storingen leiden, bijvoorbeeld omdat een bestand beschadigd raakt. CheckDrive kan dergelijke - en andere schijfproblemen - opsporen.

Het programma toont de aanwezige schijfletters als grote knoppen. U voert een controle uit door op een van de schijfknoppen te klikken. CheckDrive ondersteunt ook andere media, zoals een usb-stick en de opslagkaart van uw camera. Het programma toont een overzichtelijke status van de schijf, met een bijbehorende legenda. Het onderdeel Background Guard zorgt ervoor dat CheckDrive uw schijf permanent in de achtergrond bewaakt. Deze optie kunt u uitschakelen door het vinkje te verwijderen bij Settings / Start the Background Guard with Windows. Het gebruik van CheckDrive is gratis, maar de maker vereist wel dat u uzelf registreert met een mailadres. Als u daar niet van bent gediend, kunt u voor dit doel een tijdelijk anoniem webmailadres aanmaken, bijvoorbeeld via 10MinuteMail.com.

CheckDrive controleert uw harde schijf op problemen.

CheckDrive 2012

Freeware

Taal Engels

Download 13,6 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: CheckDrive 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 augustus 2014 13:40 Anoniem
    Nav van jullie artikeltje CheckDrive geïnstalleerd. Echter, als ik de laptop uit een slaapstand haal , krijg echter steeds een pop-up scherm met een waarschuwing dat de SMART waardes zijn verminderd. Aanbevolen wordt een check te doen. Echter, die geeft voor zover ik kan zien verder geen fouten weer. Bij het aanklikken van de SMART button zie ik wel een getallenreeks, maar die zeggen me niets
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.