Chrome 15 nu de populairste browser

Door: martin-bruining | 15 december 2011 18:39

Apps & Software

Chrome 15 is nu de meest populaire browser wereldwijd. Sinds begin december loopt Chrome voor op zijn grootste rivaal Internet Explorer 8.

Volgens de nieuwste cijfers van StatCounter is Chrome 15 sinds eind november, wereldwijd de populairste browser. Grote rivaal Internet Explorer 8 laat een grote daling zien.

Als alle versies van Internet Explorer bij elkaar opgeteld zijn is IE nog altijd de grootste browser, Chrome eindigt dan als tweede. Vanwege de automatische update van Chrome zitten gebruikers automatisch op de nieuwste versie, terwijl gebruikers van Internet Explorer verdeeld zijn over verschillende versies.

In een persbericht speculeert StatCounter dat steeds meer mensen Chrome als browser gebruiken op kantoor. "In de weekenden was Chrome altijd al de grootste, maar het lijkt erop dat steeds meer mensen de browser ook commercieel gebruiken", schrijft het StatCounter.

In Nederland nog niet

De cijfers over het gebruik in Nederland laten een ander beeld zien. Over een lange periode laat Chrome een groei zien, maar Google's browser is in ons land nog niet groter dan Internet Explorer 8. Dat lijkt echter niet lang meer te gaan duren. Op de laatste dag van deze meting, 10 december, loopt IE8 nog maar één procent voor op Chrome.

Opvallend is wel het marktaandeel van Internet Explorer 9 in Nederland, dat loopt in november vrijwel synchroon met dat van Chrome. De nieuwste IE-versie kruipt langzaam omhoog naar het marktaandeel van Internet Explorer 8. Het is waarschijnlijk dat het aandeel van IE8 hoog zal blijven. Nieuwere versies van Internet Explorer werken niet op Windows XP, terwijl dat besturingssysteem nog altijd een marktaandeel van 24,5 procent had.

In Europa populair

In de VS is Internet Explorer 8 nog altijd de meest gebruikte browser, maar in de Europese cijfers is Chrome de grootste. Versie 15 van die browser haalde Internet Explorer 8 hier eind oktober in. Op 10 december was het verschil tussen IE 8 en Chrome 15 al opgelopen tot 10 procent, in het voordeel van Chrome. In Europa staat Internet Explorer 8 zelfs op de derde plaats, na Firefox 8.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Chrome 15 nu de populairste browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.