Chrome OS Phone Hub: koppel Android aan je Chromebook

Door: Wesley Akkerman | 12 april 2021 12:07

How To

Google heeft officieel de Phone Hub-functionaliteit uitgebracht voor Chrome OS. Daardoor bestaat er nu een betere integratie met je Android-smartphone wanneer je je Chromebook daaraan koppelt. Maar hoe doe je dat precies? We leggen het uit in dit artikel.

Het Chrome OS, het besturingssysteem voor Chromebooks, bestaat tien jaar. Dat viert Google met een uitgebreide update die nu beschikbaar is. De update brengt onder meer de Phone Hub met zich mee. Dat is een nieuwe tool die ervoor zorgt dat je Chromebook en je Android-smartphone nog beter met elkaar samenwerken dan nu het geval is. 

Integratie tussen apparaten

De nieuwe functionaliteit is belangrijk voor het ecosysteem van Google. Het geeft Android- en Chrome OS-gebruikers namelijk dezelfde integratie waar gebruikers van het Apple-ecosysteem al jaren gebruik van maken (middels de verbinding tussen iPhone en Mac). Binnen het ecosysteem van Apple kun je namelijk tekst kopiëren van het ene naar het andere apparaat of verdergaan in een app terwijl je van apparaat wisselt. De Phone Hub is niet zó uitgebreid helaas, maar Google zet hiermee wel een stap in de juiste richting.

Desondanks is de lijst met functies van de Phone Hub op Chrome OS behoorlijk lang. Zo kun je bijvoorbeeld reageren op binnenkomende berichten vanaf je Chromebook, controleren hoe het zit met de accu en de signaalsterkte van je Android-smartphone, snel een hotspot inschakelen, je telefoon terugvinden wanneer je hem kwijt bent en de stille modus activeren of uitschakelen. Ook kun je direct tabs binnen de Chrome-browser openen die je voorheen open had op je smartphone.

Veiligheid en privacy voor Android

Chrome OS koppelen via Phone Hub

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar hoe stel je de Phone Hub nou in? Dat gaat gelukkig best gemakkelijk. Je gaat hiervoor naar de Snelle Instellingen. Die vind je rechts onderin. Dat is het gebied waar je de klok aantreft. Klik vervolgens op het tandwielicoon. Je wordt dan naar de instellingen gestuurd. Ga vervolgens naar de sectie voor Verbonden apparaten. Daar vind je een knop waarmee je het instellen kunt beginnen (in het Engels is dat Set up).

Selecteer in het volgende scherm de Android-smartphone die je wil koppelen. Klik vervolgens op Accepteren en doorgaan. Nu is het de bedoeling dat je op beide apparaten het wachtwoord van je Google-account invoert, zodat Google zeker weet dat jij de eigenaar bent. Heb je dat allemaal gedaan, dan ben je in feite al klaar. Klik op de knop om door te gaan. 

Extra functies

Heb je alles goed gedaan – we gaan ervan uit van wel – dan zie je nu rechts onderin een icoon staan van een mobiele telefoon, op de startbalk van Chrome OS. Wanneer je daarop tapt, dan krijg je meteen toegang tot enkele functies die dankzij de Phone Hub beschikbaar zijn.

Wil je meer functies? Ga dan terug naar het overzicht met verbonden apparaten. Klik op de gekoppelde Android-smartphone en je ziet wat er nog meer mogelijk is dankzij de connectie. Wil je om de één of andere reden je telefoon loskoppelen, dan kan dat. Onderaan de pagina klik je dan op de knop voor het ontkoppelen. 

0 Reactie(s) op: Chrome OS Phone Hub: koppel Android aan je Chromebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.