Cogito Pop - Connected watch geeft subtiele notificaties

Door: Evi Maquoi | 08 augustus 2014 13:00

Overige elektronica

Een smartwatch veel te duur? Connectedevice bewijst dat je ook voor minder dan 100 euro een stijlvol horloge kunt kopen dat je op de hoogte houdt van inkomende telefoongesprekken, berichten of e-mails. Wij gingen met Cogito Pop aan de slag.

Score
70
 • Pluspunten
 • Voor iOS en Android
 • Telefoon zoeken
 • Batterijduur
 • Voor man en vrouw
 • Mooie kleurencombi’s
 • Minpunten
 • Geen backlight
 • Behoorlijk dik
 • Geen scherm

None

Cogito Pop

Prijs:

€ 99,99

Functies:

Waterdicht

Notificaties

Telefoon terugvinden

Voor iOS en Android

Accuduur:

1 jaar

Kleuren:

Zwart

Wit

Blauw

Grijs

Roze

Connectedevice, een bedrijf uit Hong Kong, verdiende haar eerste pluimen op het vlak van smartwatches in 2012 met de Cookoo. Momenteel heeft Connectedevice twee toestellen op de markt: het sportieve horloge Cogito Pop en het ietwat klassieker model Cogito CLASSIC. Beide modellen zien er in eerste instantie uit als doodnormale horloges.

Mooi dikkerdje

Cogito Pop is een sportief, plastic horloge met drie metalen knopjes en een rubberen polsbandje. Het horloge oogt mooi maar is opvallend dikker (14 mm!) dan een gewoon horloge. Enig minpuntje is de bouwkwaliteit van de draaibare ring met cijfers. Na enkele dagen in gebruik was er al een tikje lak weg, en op een donker exemplaar valt dat wel erg op. Ook jammer: er is geen backlight aanwezig en de wijzers zijn ook niet reflecterend. Dat is echt een gemiste kans.

De Cogito Pop zou er nog mooier uitzien als ie even op dieet ging.

Je kunt de Cogito Pop erg eenvoudig via bluetooth verbinden met een iPhone of Android-telefoon (4.3 of hoger). Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kun je aangeven welke notificaties - berichten, updates van social media, e-mails, agenda-afspraken, telefoontjes en batterijniveau - je nuttig vindt. Via vier subtiele led-lampjes blijf je op de hoogte van verschillende gebeurtenissen.

Batterij houdt het één jaar uit

Is de Cogito Pop een smartwatch? Nee, niet echt. Het horloge is niet van een scherm voorzien waardoor je dus ook niet kunt aflezen wat er op Facebook over je verteld wordt of van wie het inkomend gesprek precies is. Het voordeel is wel dat je op een subtiele manier op de hoogte gebracht wordt over een bepaalde melding. Je telefoon kan op die manier in je broekzak of handtas blijven zitten.

Nog een groter voordeel? Cogito Pop verbruikt ontzettend weinig energie. In tegenstelling tot een échte smartwatch moet je dit horloge niet om de paar dagen opladen. Cogito Pop heeft twee platte knoopcelbatterijen aan boord. Eentje voor het analoge horloge en een apart batterijtje voor de led-lampjes. Volgens de makers houden deze batterijen het respectievelijk drie en één jaar uit.

Dankzij de subtiele led-lampjes houdt de batterij het ongeveer een jaar uit.

Handige extraatjes

Via de iOS- en Android-app kun je kiezen welke notificaties je naar je horloge wil sturen. Dat gaat heel eenvoudig via enkele schuifbalkjes. Daarnaast is het ook mogelijk om een extra commando in te stellen om bijvoorbeeld je horloge te zoeken. Een andere fijne functionaliteit is dat je de Command-knop kunt gebruiken als play- of pauzeknop wanneer je muziek aan het luisteren bent. Dit biedt echter alleen een meerwaarde als je dit al niet via je oortjes kunt doen.

Via de Connected-app is het ook mogelijk om te fotograferen via je horloge. De Command-knop doet dan dienst als ontspanner. Om alle functionaliteiten van je horloge te leren kennen, is er een nuttige demo-modus in de app te vinden.

Dankzij de demo-modus krijg je de mogelijkheden van Cogito Pop snel onder de knie.

Conclusie

Vind je een smartwatch te duur maar wil je toch een horloge met een extraatje? Dan zit je met de Cogito Pop goed. Voor amper honderd euro haal je een mooi staaltje technologie in huis dat je op subtiele wijze op de hoogte houdt van belangrijke meldingen. Het horloge is zowel voor vrouwen als mannen geschikt en heeft een prima autonomie. Bovendien kun je het waterdichte horloge gewoon blijven gebruiken mocht je in de toekomst van iOS naar Android willen switchen.

2 Reactie(s) op: Cogito Pop - Connected watch geeft subtiele notificaties

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 augustus 2014 15:14 Anoniem
  vreemd, ik heb zelf de zwarte en wel backlight en reflecterende wijzers.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 december 2014 15:28 Anoniem
  er staat niks over een mic of spieker in
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.