Complete muizen- en toetsenbordentest

Door: Edmond Varwijk | 24 juni 2011 14:35

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11
 12. pagina 12
 13. pagina 13

Desktopsets

Logitech Wireless Desktop MK710

Met de MK710 is iets vreemd aan de hand. Want hoewel het toetsenbord niet gebogen is, is de polssteun dat wel. Deze loopt voor het toetsenbord rond en ondersteunt zo de handen en polsen ook als deze meer naar het midden van het toetsenbord gaan. Het toetsenbord heeft behalve alle standaard toetsen en functietoetsen, ook een aantal toetsen voor multimedia en het starten van de calculator. Er is een lcd-display waarop informatie wordt gegeven over onder meer de batterijduur, Mute en CapsLock en ScrollLock. De functietoetsen hebben in combinatie met de Fn-toets allemaal nog een tweede functie voor systeemtaken, internet en multimedia. Ook de muis is ruimschoots voorzien van functionaliteit met extra muistoetsen en een scrollwiel dat twee standen kent, één met klik voor precies scrollen en een zonder klik voor snel scrollen. De schakelaar tussen beide zit bovenop en maakt een mechanische indruk met bijbehorend lawaai als tussen de stand van het tilt-scrollwiel wordt gewisseld.

Logitech Wireless Desktop MK710

Prijs € 99,99

Oordeel 8/10

Pluspunten

Polssteun

Veel extra functies

Display

Veel muisfuncties

Minpunten

Niet oplaadbaar

Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution

De Cordless Desktop MX 5500 Revolution is al geruime tijd op de markt. Toch voldoet de set nog, wat ook de reden zal zijn dat Logitech deze nog niet heeft vernieuwd. Het toetsenbord van de set lijkt erg op dat van de Wireless Desktop MK710. Ook hier een rechte plank, met een zeer lichtgebogen polssteun, dubbel belegde functietoetsen die in combinatie met de Fn-toets multimedia- en systeemfuncties kunnen vervullen. Er zijn daarnaast nog enkele aparte mediatoetsen en een Flip3D- en zoomtoets. Onderaan het toetsenbord zitten nog toetsen voor Media Center, Photo Gallery en Gadgets: allemaal erfenissen uit de Vista-tijd waaruit ook dit toetsenbord komt. Ze lijken achterhaald, maar net als alle andere knoppen kunnen ook deze via de SetPoint-software opnieuw belegd worden. Het toetsenbord heeft een grote lcd-scherm dat ook systeeminformatie zoals datum en tijd geeft. De muis is ergonomisch gevormd, heeft een tilt-scrollwiel, maar zonder de mogelijkheid tussen precies en snel scrollen te wisselen. Opvallend is dat er bij de duim een tweede scrollwiel zit. Hiermee kan tussen geopende programma's worden gebladerd, maar scrollen op webpagina's is ook mogelijk door een instelling in de software te wijzigen.

Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution

Prijs € 149,99

Oordeel 7/10

Pluspunten

Polssteun

Veel extra functies

Display

Veel muisfuncties

Minpunten

Duur

Toetsenbord niet oplaadbaar

Geen snelscroll-functie op de muis

Ouder model

HP Wireless DeLuxe Keyboard + Mouse

De Wireless DeLuxe Keyboard + Mouse komt zonder ontvanger uit de doos. Gelukkig blijkt een van de andere usb-ontvangers van HP compatibel en lukt het de hardware in gebruik te nemen. De set bestaat uit een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. Beide zijn niet specifiek oplaadbaar. Toetsenbord noch muis hebben een eigen typeaanduiding en lijken uniek voor deze set. De muis is anders dan alle losse muizen van HP ook niet voorzien van een bovenkap die losgemaakt moet worden om bij de batterijen te komen, maar heeft een opening in de onderzijde. Wel zo robuust. De muis werkt prima, maar heeft alleen geen enkele extra functie. Het toetsenbord heeft die wel. Behalve een korte polssteun zijn er een volume- en een muteknop en hebben enkele van de functietoetsen nog de mogelijkheid de mediaspeler te bedienen. Het toetsenbord typt lekker, maar wel met veel lawaai.

HP Wireless DeLuxe Keyboard + Mouse

Prijs € 59,95

Oordeel 4/10

Pluspunten

Polssteun

Minpunten

Weinig extra functies

Geen extra muisknoppen

Geen extra software

Niet oplaadbaar

0 Reactie(s) op: Complete muizen- en toetsenbordentest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.