Complete muizen- en toetsenbordentest

Door: Edmond Varwijk | 24 juni 2011 14:35

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11
 12. pagina 12
 13. pagina 13

Microsoft Natural Ergonomic Desktop 7000

Dit is de enige set met een golvend toetsenbord. Het bestaat uit een Wireless Ergonomic Keyboard 7000 en een Natural Wireless Laser Mouse 7000. De laatste is de hoogste en dikste van alle geteste muizen doordat deze de vorm heeft van een tennisbal waar de hand tegenaan ligt. Lijkt raar, maar muist erg lekker. Bovenop de muis zitten nog twee extra muisknoppen evenals twee standaard muistoetsen en een tilt-scrollwiel. Dan het toetsenbord. Behalve de zeer brede en van echt zacht materiaal gemaakte polssteun is er ook de mogelijkheid de voorkant van het toetsenbord vijf centimeter te verhogen. Doordat de toetsen ver uit elkaar liggen en het toetsenbord bovendien halverwege een knik kent, is er veel ruimte voor extra toetsen. Zo is er een zoom-schuif, een reeks multimediatoetsen en enkele systeem- en internetknoppen. De functietoetsen zijn standaard omgeschakeld naar andere functies maar kunnen via F-Lock gewisseld worden. Zoals de naam al zegt houdt de F-Lock daarbij de keuze vast.

Microsoft Natural Ergonomic Desktop 7000

Prijs € 89,99

Oordeel 7/10

Pluspunten

Golvend toetsenbord

Polssteun

Comfortabele muis

F-Lock

Minpunten

Muis en toetsenbord niet oplaadbaar

Afwijkende vormgeving niet voor iedereen prettig

Microsoft Wireless Desktop 800

Het 800-nummer van de desktop laat al zien dat dit er een uit de goedkopere series is van Microsoft. De set bestaat uit Wireless Keyboard 800 en de Wireless Mouse 1000. De laatste is een groot formaat muis voor links- en rechtshandig gebruik. Er zijn twee muisknoppen en een klikbaar scrollwiel maar geen verdere functies. De muis ligt lekker in de hand, maar zodra een browser wordt geopend worden de extra knoppen gemist. Het toetsenbord is ook vooral standaard, met een bescheiden polssteun, verzonken liggende functietoetsen in halfhoog formaat en enkele knoppen voor het regelen van het volume. Het toetsenbord typt licht. De ontvanger is een tussenmaat en kan vastgeklikt worden onderop de muis.

Microsoft Wireless Desktop 800

Prijs € 29,99

Oordeel 5/10

Pluspunten

Polssteun

Comfortabele muis

Minpunten

Muis en toetsenbord niet oplaadbaar

Geen extra functietoetsen muis

Weinig functionaliteit toetsenbord

Trust MaxTrack Wireless Deskset

Hoewel Trust veel meer muizen en toetsenborden in het aanbod heeft, kon het bedrijf ons alleen deze MaxTrack Wireless Deskset ter test aanleveren. De muis doet qua vorm denken aan een Logitech Performance Mouse MX. Het is ook zeker geen slechte muis, die bovendien op heel veel oppervlakten prima uit de voeten kan dankzij de BlueSpot-sensor met blauwe led. Er is een knop voor het wisselen van DPI en twee extra muisknoppen aan de linker zijkant. De duim ligt daar comfortabel in een grote uitsparing onder. De muis is door deze vormgeving wel exclusief voor rechtshandigen. Het toetsenbord is voorzien van een korte en direct al vrij hoge, polssteun. De functietoetsen zijn alleen functietoetsen, de handvol extra knoppen zit bovenaan het toetsenbord. In het midden zit een groot draaiwiel om het volume te regelen, maar dit wiel is veel te glad om lekker te werken. De andere knoppen zijn ook erg vlak en bovendien weinig prettig in het gebruik. De muis is duidelijk het mooiste onderdeel van deze set. Een driver is niet nodig, de software die kan worden gedownload, plaatst slechts drie statusindicatoren in het systeemvak van Windows.

Trust MaxTrack Wireless Deskset

Prijs € 29,99

Oordeel 4/10

Pluspunten

Comfortabele muis

Blauwe led-sensor

Minpunten

Muis en toetsenbord niet oplaadbaar

Extra toetsen toetsenbord

0 Reactie(s) op: Complete muizen- en toetsenbordentest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.