Complete muizen- en toetsenbordentest

Door: Edmond Varwijk | 24 juni 2011 14:35

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11
 12. pagina 12
 13. pagina 13

Muizen

Logitech Performance Mouse MX

De duurste muis in de test is de grootste, maar in elk geval voor rechtshandige volwassenen ook de fijnste. De muis zoeft over nagenoeg elk oppervlak dankzij de speciale kussentjes aan de onderzijde. Daarbij gebruikt de muis de Unifying nano-ontvanger, waarmee u eventueel ook nog een toetsenbord of ander apparaat kunt aansluiten. Ook is er de Darkfield-lasertechniek die de muis zelfs op de moeilijkste ondergrond nog goed laat werken. Er is een scrollwiel voor gewoon en supersnel scrollen, via de knop bovenop de muis kan hiertussen geschakeld worden. De dpi kan gevarieerd worden en er zijn vier knoppen voor onder meer vooruit- en achteruit bladeren of het schakelen tussen programma's. Alle vier de knoppen zijn gemakkelijk met de duim te bedienen. De muis is daarbij oplaadbaar zowel via het stopcontact als usb. De usb-kabel is zo vormgegeven dat ook tijdens het opladen de muis gebruikt kan worden. Wel had de kabel iets soepeler mogen zijn. Om alle accessoires te bewaren, wordt een etui meegeleverd, maar de muis zelf past daar niet in. Er is ook geen opbergruimte voor de ontvanger.

Logitech Performance Mouse MX

Prijs € 79,99

Oordeel 9/10

Pluspunten

Enorm comfortabel

Oplaadbaar

Tilt-scrollwiel

Supersnel en langzaam scrollen

Unifying nano-ontvanger

Minpunten

Alleen voor rechtshandigen

Geen opbergvak nano-ontvanger

Logitech Wireless Mouse M325

De kleinste muis van Logitech in de test is nadrukkelijk bedoeld voor mobiel gebruik. Klein genoeg om mee te nemen, maar ook klein genoeg om niet urenlang te willen gebruiken. Dan is een grotere muis handiger en comfortabeler. Jammer is ook het ontbreken van extra functietoetsen. Het scrollwiel kan dan weer wel links en rechts kantelen en biedt dan dezelfde functionaliteit. Via de SetPoint-software van Logitech kunnen deze extra functies ook anders worden belegd. Het is zelfs mogelijk binnen specifieke programma's de knoppen een andere functie te geven. Dat is erg netjes verzorgd en maakt deze muis ondanks het bescheiden fysieke voorkomen toch een handige reismuis. De muis is geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik.

Logitech Wireless Mouse M325

Prijs € 29,99

Oordeel 6/10

Pluspunten

Uitgebreide software

Tilt-scrollwiel

Unifying nano-ontvanger

Minpunten

Ontvangeropbergvak achter afscherming batterijen

Logitech Wireless Mouse M515

In de SetPoint-driversoftware heet de Wireless Mouse M515 ineens Couch Mouse. Een muis voor op de bank en dat klopt, Logitech heeft deze muis speciaal ontworpen voor gebruik in bed of op de bank. De onderkant van de muis is daarom helemaal vlak, zelfs de sensor gaat schuil achter een glasplaat. Vreemd genoeg ontbreekt de Darkfield-lasertechniek die nou juist voor muizen op een ongewone ondergrond is bedoeld. De muis heeft een scrollwiel in vier richtingen dat supersnel scrollen ondersteunt. Helaas kan het wieltje niet zoals op de dure Performance MX-muis van Logitech ook naar een rustiger modus van bladeren schakelen. De muis heeft verder maar één extra knop, de toepassingsschakelaar, waarmee zoomen, scrollen en Flip3D of de Logitech-versie van Exposé kan worden opgestart om tussen alle geopende programma's te wisselen. De Unifying-ontvanger kan meerdere apparaten met de pc verbinden en ook in de muis worden opgeborgen. Daarvoor moet wel telkens het batterijcompartiment worden geopend, niet echt handig.

Logitech Wireless Mouse M515

Prijs € 49,99

Oordeel 5/10

Pluspunten

Gladde onderkant

Tilt-scrollwiel

Unifying nano-ontvanger

Minpunten

Geen Darkfield-lasertechniek

Ontvangeropbergvak achter afscherming batterijen

0 Reactie(s) op: Complete muizen- en toetsenbordentest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.