Complete muizen- en toetsenbordentest

Door: Edmond Varwijk | 24 juni 2011 14:35

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11
 12. pagina 12
 13. pagina 13

Logitech Wireless Trackball M570

De trackball is de ligfiets onder de muizen. Wie er een heeft, prijst zijn comfort en zal niet snel terugkeren naar een gewone muis, en toch maakt maar een heel kleine minderheid de overstap. De Wireless Trackball M570 lijkt aan de rechterkant bijna een gewone muis met twee normale muisknoppen en een vrij stug en lawaaiig scrollwiel. Daarnaast zijn er nog twee extra knoppen voor vorige en volgende die, anders dan bij de Cordless Optical TrackMan van Logitech, met de wijsvinger worden bediend en niet met de duim. Het grote verschil ten opzichte van een gewone muis is de grote bal aan de linkerzijde die met de duim bewogen kan worden en zo de aanwijzer op het scherm verplaatst. Dit vergt enige gewenning, maar doordat de trackball op één plek stilligt, werkt het al snel erg lekker. Wie al eerder een Logitech-trackball heeft gebruikt, zoals de Cordless Optical TrackMan, moet wel wennen dat links alleen nog maar de muisbal zit en verder geen knoppen. De nano-ontvanger kan ook nu achter het klepje van het batterijvak opgeborgen worden.

Logitech Wireless Trackball M570

Prijs € 69,99

Oordeel 7/10

Pluspunten

Trackballcomfort

Unifying nano-ontvanger

Minpunten

Alleen voor rechtshandigen

Geen tilt-scrollwiel

Ontvangeropbergvak achter afscherming batterijen

Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500

Hoewel bedoeld voor mobiel gebruik en daarom klein van formaat, beschikt de Wireless Mobile Mouse van Microsoft wel over de BlueTrack-techniek voor verbeterd gebruik op voor muizen traditioneel ongunstige ondergrond. De muis is ook net iets hoger dan veel andere mobiele muizen, wat deze nog comfortabeler maakt. Toch is ook deze muis voor langdurig gebruik af te raden, zeker omdat de vingers die naast de muis vallen, geen mogelijkheid hebben om tijdens het gebruik te ontspannen. De muis heeft een opbergvak voor de nano-ontvanger die direct onderop toegankelijk is. Samen met de aan/uit-schakelaar maakt dat van de Wireless Mobile Mouse 3500 een prima mobiele muis. Het is bovendien de enige muis van Microsoft in deze test die ook Mac OS X-compatibel is.

Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500

Prijs € 29,95

Oordeel 4/10

Pluspunten

BlueTrack-technologie

Nano-ontvanger

Minpunten

Geen tilt-scrollwiel

Geen extra functietoetsen

Microsoft Wireless Mouse 2000

Ook deze Microsoft-muis beschikt over de BlueTrack-technologie voor verbeterde tracking voor muizen op ongunstige oppervlakken. De Wireless Mouse 2000 is duidelijk niet voor mobiel gebruik: hij is te groot om eenvoudig meegenomen te worden. Bovendien is hij, als enige in de test, nog uitgerust met een grote ontvanger. De ontvanger kan aan de onderkant van de muis worden geklikt, maar zit dan niet ín de behuizing, maar hangt eronder. De muis moet bovendien apart worden uitgeschakeld, terwijl een koppeling met het in de muis drukken van de ontvanger zoals Logitech dat vaak doet, handiger is. Opvallend ten opzichte van de gelijk geprijsde Mobile Mouse 2000 is de aanwezigheid van een tilt-scrollwiel.

Microsoft Wireless Mouse 2000

Prijs € 29,99

Oordeel 4/10

Pluspunten

BlueTrack-technologie

Tilt-scrollwiel

Minpunten

Geen nano-ontvanger

Geen extra functietoetsen

0 Reactie(s) op: Complete muizen- en toetsenbordentest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.