Complete muizen- en toetsenbordentest

Door: Edmond Varwijk | 24 juni 2011 14:35

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11
 12. pagina 12
 13. pagina 13

Microsoft Arc Touch Mouse

Hoewel de Arc Touch Mouse binnenkort gezelschap krijgt van de volgens sommige 'eerste echte' Touch Mouse van Microsoft, verdient de Arc Touch onverminderd een eigen plaats. De Arc Touch is namelijk bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik. Het is de dunste muis van allemaal en de enige die écht eenvoudig meegenomen kan worden. De rug van de Arc Touch Mouse kan namelijk voor gebruik gebogen worden en na gebruik weer plat gevouwen. De muis is dan nog maar 1,4 centimeter dik en schakelt zich dan ook uit. De bijbehorende ontvanger kan eenvoudig aan een magnetische zone in de muis worden geplakt en blijft ook in een tas met overige materialen, prima op zijn plek. De ontvanger kan natuurlijk ook in een notebook blijven zitten. Opvallend aan de muis is het ontbreken van een scrollwiel. Die heeft plaatsgemaakt voor een aanraakgevoelige zone die scrollen en snelscrollen ondersteunt. Deze zone wordt ook op drie plekken door drukken tot een bepaalde actie gebracht. Net als alle andere Microsoft-muizen werkt de Arc Touch Mouse met de Engelstalige IntelliType-muissoftware.

Microsoft Arc Touch Mouse

Prijs € 69,99

Oordeel 7/10

Pluspunten

Combineert touch met knoppen

BlueTrack-technologie

Gemakkelijk te vervoeren

Nano-ontvanger

Minpunten

Geen extra knoppen

Hoek van boog niet verstelbaar

Geen tilt-scrollwiel

Engelstalige driversoftware

Nexus SM-7000

De SM-7000 is de kleinere versie van de SM-8000 die we testen op pagina 7. De twee extra functieknoppen zijn bij deze verkleining gesneuveld, de SM-7000 heeft slechts twee muisknoppen en een scrollwiel. Vreemd genoeg beschikt de SM-7000 ondanks het kleinere formaat wel over de mogelijkheid de nano-ontvanger in de muis op te bergen en is er een knop om tussen twee niveaus van DPI te wisselen. Beide mogelijkheden ontbreken op de SM-8000. De muis is zeker niet de kleinste in de test en ook niet specifiek voor mobiel gebruik bedoeld. De muis heeft een lichte kromming in het ontwerp ten gunste van rechtshandig gebruik, al zal ook door het ontbreken van extra functieknoppen ook een linkshandige gebruiker er wel mee uit de voeten kunnen. Het scrollwiel is voorzien van profiel wat het beter bruikbaar maakt dan van de grotere SM-8000. Net als bij de SM-8000 is het klikgeluid bij de SM-7000 bijna volledig verdwenen.

Nexus SM-7000

Prijs € 13,69

Oordeel 5/10

Pluspunten

Geluidsarm (geen klik)

Nano-ontvanger

Minpunten

Geen handleiding

Geen tilt-scrollwiel

Nexus SM-8000

Is u wel eens opgevallen dat een muis eigenlijk veel lawaai maakt? Dat je elke muisklik ook echt hoort? Waarom eigenlijk? Het Nederlandse Nexus richt zich sinds 2000 op de ontwikkeling van stille computeronderdelen en heeft daar met de SM-7000 en deze iets grotere SM-8000 ook een klikvrije muis aan toegevoegd. De muis is prettig groot en geeft genoeg comfort. Bij rechtshandig gebruik kan de duim relaxt op een ergonomische uitsparing in de muis liggen, waar deze ook de twee extra muisknoppen kan bedienen. Doordat verdere software ontbreekt, kan de functie van deze extra knoppen niet aangepast worden, voor- en achteruit bladeren in de browser is het enige gedrag. Het scrollwiel had wel iets reliëf meer mogen hebben, het wordt voor zweterige handen snel glad.

Nexus SM-8000

Prijs € 18,21

Oordeel 5/10

Pluspunten

Geluidsarm (geen klik)

Comfortabel formaat

Nano-ontvanger

Minpunten

Geen handleiding

Geen tilt-scrollwiel

Geen opbergruimte ontvanger

0 Reactie(s) op: Complete muizen- en toetsenbordentest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.