Complete muizen- en toetsenbordentest

Door: Edmond Varwijk | 24 juni 2011 14:35

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11
 12. pagina 12
 13. pagina 13

HP 2,4GHz Wireless Laser Mobile Mouse

De 2,4GHz Wireless Laser Mobile Mouse is de laserversie van de HP 2,4GHz Wireless Optical Mobile Mouse. Ongeveer gelijk formaat, maar met één knop meer. Hier geen knop om tussen geopende programma's te wisselen midden bovenop de muis, maar twee grote knoppen aan de zijkant, één links en één rechts. De functie van de extra knoppen kan via de software van HP worden aangepast. De muis is geschikt voor rechtshandig en linkshandig gebruik en beschikt over een tilt-scrollwiel. Door aan de zijkanten een stroever, rubberachtig materiaal te gebruiken is het comfort net even hoger dan bij vergelijkbare kleine muizen, al blijft het voor heel langdurig gebruik onvoldoende. De nano-ontvanger kan onder de met een schuifje vastgezette bovenkant van de muis worden opgeborgen.

HP 2,4GHz Wireless Laser Mobile Mouse

Prijs € 29,99

Oordeel 4/10

Pluspunten

Tilt-scrollwiel

Nano-ontvanger

Minpunten

Software vereist opnieuw opstarten pc

Ontvangeropbergvak achter afscherming batterijen

HP Wireless Optical Comfort Mouse

De Optical Comfort Mouse is in de vorm gelijk aan de Laser Comfort Mouse, maar reageert anders dan op basis van het verschil in de gebruikte techniek verwacht mag worden, beter op onze bewegingen dan de Laser Comfort Mouse. Ook heeft de Optical Comfort geen probleem met de muismat. Dat de Laser Comfort Mouse toch de luxere versie is, blijkt uit het ontbreken van de twee extra muisknoppen aan de zijkant van de muis. De Optical Comfort heeft alleen de twee standaardknoppen en het scrollwiel. De truc om door de twee muisknoppen en het scrolwiel in te drukken het DPI-niveau te wisselen, werkt ook bij deze muis. De uitsparing om de nano-ontvanger op te bergen zit opnieuw onder de magnetisch vastgeklikte bovenkant.

HP Wireless Optical Comfort Mouse

Prijs € 19,99

Oordeel 4/10

Pluspunten

Comfortabel formaat

Nano-ontvanger

Eenvoudig wisselen DPI

Minpunten

Software vereist opnieuw starten computer

HP Wireless Laser Comfort Mouse

Aanvankelijk leek de muis helemaal niet te werken, maar de HP Wireless Laser Comfort Mouse weigerde als enige muis in deze test te werken met onze muismat. Ook daarna bleef het gedrag van de muis nerveus, met af en toe een storing in de communicatie. De muis is comfortabel en groot genoeg voor langdurig gebruik. De bovenkant van de muis is magnetisch verankerd en kan eenvoudig worden losgemaakt om bijvoorbeeld de batterij te verwisselen of de nano-ontvanger in het opbergvak te plaatsen. Dit laatste is de samen met de grotere vorm de belangrijkste plus van de Comfort Mouse ten opzichte van de Mobile en gewone muizen van HP waar het opbergvak voor de ontvanger minder makkelijk toegankelijk is. Met de HP Mouse Control-software kan de functie van de vijf muisknoppen worden ingesteld. Tussen de vier DPI-niveaus kan worden gewisseld door de twee muisknoppen en het scrollwiel drie seconden in te drukken. De led in het scrolwiel laat met lichtsignalen zien welk niveau geselecteerd is.

HP Wireless Laser Comfort Mouse

Prijs € 24,99

Oordeel 4/10

Pluspunten

Comfortabel formaat

Nano-ontvanger

Eenvoudig wisselen DPI

Minpunten

Communicatiestoringen

Software vereist opnieuw starten computer

0 Reactie(s) op: Complete muizen- en toetsenbordentest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.