Conclusie test mobiele schijven

Door: raymond-koning | 16 juli 2010 10:05

Internet & Thuis

Draagbare externe harde schijven bieden voordelen die vooral onderweg van belang zijn. Zo hebt u geen losse voeding nodig en is de behuizing lekker compact. We hebben bij deze categorie vooral op het gebruiksgemak gelet. Toch groeit ook de opslagcapaciteit van 2,5 inch schijven gestaag: met een opslagcapaciteit van 640 of 750 GB kunt u ook op deze schijven een prima back-up maken.

Een portable harde schijf moet natuurlijk ook tegen een stootje kunnen. Ook de beveiliging van uw data is van belang. Een aantal van de geteste draagbare harde schijven biedt de mogelijkheid om mappen of de hele schijf te versleutelen. We hebben de lees- en schrijfsnelheid getest door de sequentiële leessnelheid te meten. Hiermee wordt het praktijkgebruik tijdens bijvoorbeeld het kijken van een film of het kopiëren van grote bestanden het beste benaderd. We hebben vijf mobiele schijven getest, waarvan u de losse besprekingen via het volgende overzicht vindt.

De prijs per gigabyte is bij mobiele schijven aanmerkelijk hoger dan bij stationaire modellen. Daarnaast wijkt het doel waarvoor u een portable harde schijf gebruikt waarschijnlijk ook af van een stationaire schijf. Daarom is onze waardering enigszins aangepast in relatie tot de soft- en hardware, en hebben we vooral op de kwaliteit van de behuizing en de gebruiksvriendelijkheid gelet.

Conclusie

De Freecom Tough Drive is bijzonder stevig en handig vormgegeven en wordt bovendien geleverd met een prima softwarepakket. De Freecom Tough Drive krijgt van ons dan ook het Best Getest-predicaat. De beste prijs/prestatieverhouding biedt de Western Digital My Passport Essential SE met 750 GB. U krijgt veel opslagcapaciteit voor relatief weinig geld. Wilt u niet meer dan 100 euro uitgeven en is opslagcapaciteit minder van belang, dan is de Western Digital Elite een goede keus, met als extraatje het dockingstation, dat bestandsuitwisseling tussen uw vaste pc en uw laptop wel heel makkelijk maakt.

0 Reactie(s) op: Conclusie test mobiele schijven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.