Connectify

Door: Robbin Ooijevaar | 19 oktober 2010 10:07

Apps & Software

Connectify tovert een Windows 7-notebook om in een hotspot. Dit is handig als u een mobiele internetverbinding wilt delen met collega’s, studiegenoten of op de camping. Het enige dat u nodig hebt is dit gratis programma, een 3G-verbinding en een draadloze netwerkadapter.

Het delen van een internetverbinding is niet nieuw, maar dankzij Connectify wel zeer eenvoudig. Het programma werkt uitsluitend onder Windows 7. Het maakt verder niet uit welk besturingssysteem de draadloze clients draaien die verbinding maken met uw Connectify-hotspot. Het principe van Connectify is eenvoudig. U hebt een mobiele internetverbinding nodig en een draadloze netwerkadapter. Connectify slaat een brug tussen twee netwerken. Hierbij wordt de draadloze netwerkadapter gebruikt voor de hotspot (access point). Andere computers zien de hotspot vervolgens in de lijst met beschikbare draadloze netwerken staan en kunnen (al dan niet met een wachtwoord) verbinding maken.

Zorg voor een flatrate data-abonnement als u uw 3G-verbinding intensief gebruikt.

Snel online

Connectify ondersteunt diverse gangbare wifi-adapters. Een extra draadloze usb-adapter van een paar tientjes biedt uitkomst als de geïntegreerde wlan-adapter van uw notebook niet werkt. Connectify installeert een stuurprogramma van een virtuele netwerkadapter. Het Connectify-icoontje vindt u terug in uw systeemvak. Dubbelklik hierop en kies Easy setup wizard. Stel een naam in voor de hotspot en geef een wachtwoord op. Uw hotspot is klaar voor gebruik. Connectify toont in een logbestand welke computers er verbonden zijn onder Connected clients. Bij Client history staan de apparaten die in het verleden verbonden waren. U ziet de computernaam en het ip-adres.

Het prettige aan Connectify is dat u snel een instant access point creëert en zo uw 3G-verbinding direct kunt delen. De hotspot wordt actief met de knop Start hotspot en u deactiveert hem net zo eenvoudig met de knop Stop hotspot.

Connectify maakt een instant hotspot van uw 3G-verbinding en wifi-adapter.

Connectify 2.0.1

Freeware

Taal Engels

Download 2,2 MB

OS Windows 7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

 

Pluspunten

Instant 3G-verbinding delen via wifi

Eenvoudig in te stellen

Minpunten

Werkt alleen onder Windows 7

Werkt niet met alle wifi-adapters

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: Connectify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 januari 2014 18:07 Anoniem
    Beetje veel reclame voor eigen product PRO , maar werkt wel met mijn GT-I9001
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.