Corsair Flash Survivor GTR 32 GB

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 28 juli 2010 12:42

Internet & Thuis

Hoewel de meeste usb-sticks prima tegen water en schokken kunnen, worden garanties niet gegeven. Corsair geeft die bij de Flash Survivor GTR wel. Deze usb-stick is waterdicht tot een diepte van tweehonderd meter en kan dankzij de aluminium behuizing prima tegen schokken.

De Corsair Flash Survivor GTR is net als eerdere uitvoeringen in de Survivor-reeks gemaakt van ‘aircraft-grade’ aluminium en is waterdicht tot een diepte van tweehonderd meter. Om de usb-stick te gebruiken schroeft u de stick open, waarna de eigenlijke usb-stick uit de huls komt. Onhandig is dat de Flash Survivor GTR nog steeds uit twee losse delen bestaat. Het zou immers jammer zijn als u de beschermende huls kwijtraakt.

De Corsair Flash Survivor GTR is gemaakt van aluminium.

Als draagkoordje wordt een metalen ketting met een zogenaamde ‘dog tag’ eraan meegeleverd. Het kettinkje zal waarschijnlijk bedoeld zijn om de Flash Survivor mee rond de nek te dragen. Het kettinkje is echter te klein om eenvoudig over het hoofd te halen en het constant openen van de sluiting vinden we te lastig. Sowieso is de Flash Survivor GTR wat ons betreft te zwaar om rond de nek te dragen. Maar voor de mensen die dat wel willen, kan Corsair beter een fijner draagkoord meeleveren in de toekomst.

De leessnelheid ligt in onze test rond de 32 MB/s, terwijl de schrijfsnelheid op 22 MB/s ligt. Dit zijn waarden waar niets mis mee is. De Flash Survivor GTR is behalve stevig dus ook lekker snel.

Conclusie

De Flash Survivor GTR is een prima usb-stick die als grootste pluspunt zijn gegarandeerde weerstand tegen water en schokken heeft. Komt u dus vaak in ruige omgevingen met veel water, dan is dit de usb-stick voor u. Het nadeel van deze stevigheid is het forse formaat en gewicht.

Corsair Flash Survivor GTR 32 GB

Straatprijs € 95,- (32 GB) / € 190,- (64 GB)

Oordeel 8/10

Meegeleverde accessoires Draagketting met dog tag, usb-verlengkabel

Pluspunten

Stevig

Snel

Minpunten

Metalen draagketting

Twee losse delen

0 Reactie(s) op: Corsair Flash Survivor GTR 32 GB

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.